[ X ]

Drogi Użytkowniku,

W związku z tym, że począwszy od dnia 25.05.2018 r. na terenie Polski obowiązują nowe przepisy regulujące kwestie ochrony Państwa danych osobowych, Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), (dalej zwane RODO), Motor-Presse Polska sp. z o.o. z siedzibą we Wrocławiu (53-238) przy ul. Ostrowskiego 7, wpisana do rejestru przedsiębiorców Krajowego Rejestru Sądowego prowadzonego przez Sąd Rejonowy dla Wrocławia – Fabrycznej we Wrocławiu, VI Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego pod nr KRS: 0000151026, NIP: 8990026326, REGON: 930327847 o kapitale zakładowym w wysokości 2.860.000,00 złotych zachęcamy do zapoznania się ze zaktualizowaną treścią "Polityki prywatności" naszych Serwisów. Znajdują się w niej szczegółowe informacje na temat zasad przetwarzania danych osobowych na naszych stronach internetowych.

Kontynuując korzystanie z naszej strony internetowej (również poprzez zamknięcie tego komunikatu) z wykorzystaniem domyślnych ustawień przeglądarki internetowej w zakresie prywatności, wyrażasz zgodę na przetwarzanie danych osobowych przez Motor-Presse Polska Sp. z o. o oraz naszych Zaufanych Partnerów do celów marketingowych, w szczególności na potrzeby wyświetlania reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji. Pamiętaj, że wyrażenie zgody jest dobrowolne. Możesz też odmówić zgody lub ograniczyć jej zakres zmieniając ustawienia plików cookies w przeglądarce.

Kontynuuj przeglądanie

REKLAMA
REKLAMA
PODZIEL SIĘ



OCEŃ

Bezpieczny dom: zagrożenia w Twojej kuchni

Pewnie wiesz, że kuchenka może być naprawdę niebezpiecznym sprzętem, ale czy zdawałaś sobie sprawę z tego, że lodówka również? Pokażemy, gdzie czają się zagrożenia i podpowiemy, jak ich uniknąć.

kuchnia, dom

Nie bez powodu mówi się, że sercem domu jest kuchnia. To tam często toczy się większość rodzinnego życia. Wydaje Ci się, że w swojej kuchni możesz się czuć bezpiecznie? Błąd. Podpowiadamy, gdzie czają się niebezpieczeństwa i jak ich uniknąć.

Kuchenka

REKLAMA

Kuchenki gazowe emitują nie tylko doskonale znany i niebezpieczny tlenek węgla, ale również formaldehyd, który po przekroczeniu określonego stężenia może wywoływać wysypkę, bóle i zawroty głowy, a po dłuższym narażeniu również astmę.

Żeby zmniejszyć ryzyko zatrucia toksycznymi gazami, zadbaj o wentylację: nie zasłaniaj niczym kratki wentylacyjnej i zamontuj czujnik tlenku węgla.

Lodówka

Wg badań uczonych ze Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego, najczęstszą znaną przyczyną zatruć pokarmowych w Polsce są ciastka, desery i lody zawierające jajka. Uważaj na nie zwłaszcza w lecie i zwłaszcza na wsi – to właśnie tam najczęściej dochodzi do zatruć salmonellą.

Jeśli więc masz swojego dostawcę wiejskich jajek, pamiętaj o starannym umyciu tuż przed wykorzystaniem. Nie myj jajek przed włożeniem ich do lodówki – w ten sposób zniszczysz warstwę chroniącą wnętrze przed przedostaniem się do środka bakterii.

Jajka myj miękką szczoteczką w ciepłej wodzie, a jeśli zamierzasz przyrządzić je na surowo, zanurz w bardzo gorącej wodzie na 10 sekund.

Z niebezpiecznej kuchni mogłabyś teoretycznie uciec do innego pomieszczenia, ale tam także czekają na Ciebie szkodliwe substancje. Jakie? Sprawdź dom pod lupą WH.

Poznaj także 12 patentów na błysk, czyli nieoczywiste sposoby na sprzątanie.

WH 06/2016

Komentarze

 
DODAJ KOMENTARZ
REKLAMA
ZOBACZ RÓWNIEŻ Zamknij