[ X ]

Drogi Użytkowniku,

W związku z tym, że począwszy od dnia 25.05.2018 r. na terenie Polski obowiązują nowe przepisy regulujące kwestie ochrony Państwa danych osobowych, Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), (dalej zwane RODO), Motor-Presse Polska sp. z o.o. z siedzibą we Wrocławiu (53-238) przy ul. Ostrowskiego 7, wpisana do rejestru przedsiębiorców Krajowego Rejestru Sądowego prowadzonego przez Sąd Rejonowy dla Wrocławia – Fabrycznej we Wrocławiu, VI Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego pod nr KRS: 0000151026, NIP: 8990026326, REGON: 930327847 o kapitale zakładowym w wysokości 2.860.000,00 złotych zachęcamy do zapoznania się ze zaktualizowaną treścią "Polityki prywatności" naszych Serwisów. Znajdują się w niej szczegółowe informacje na temat zasad przetwarzania danych osobowych na naszych stronach internetowych.

Kontynuując korzystanie z naszej strony internetowej (również poprzez zamknięcie tego komunikatu) z wykorzystaniem domyślnych ustawień przeglądarki internetowej w zakresie prywatności, wyrażasz zgodę na przetwarzanie danych osobowych przez Motor-Presse Polska Sp. z o. o oraz naszych Zaufanych Partnerów do celów marketingowych, w szczególności na potrzeby wyświetlania reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji. Pamiętaj, że wyrażenie zgody jest dobrowolne. Możesz też odmówić zgody lub ograniczyć jej zakres zmieniając ustawienia plików cookies w przeglądarce.

Kontynuuj przeglądanie

REKLAMA
REKLAMA
PODZIEL SIĘ



OCEŃ
5.0

Zielono mi!

Inspiracje Prostych Historii

Przepis - Zielony sos do ryby z serem pleśniowym i czosnkiem PROSTE HIST... Przepis - Zielony sos do ryby z serem pleśniowym i czosnkiem

Intensywny smak zielonych warzyw, moc wartości odżywczych – oto sekrety Zupy Krem z zielonych warzyw od Prostych Historii. W opakowaniu znajdują się całe warzywa do zmiksowania, m.in. cukinia, szpinak, zielony groszek i brokuły, dzięki czemu danie ma intensywnie warzywny smak i aksamitną konsystencję. Mrożone tuż po zebraniu, polskie smakołyki wprost z natury, w kilka chwil gotowe są do zmiksowania i… delektowania się wyrazistym smakiem.

Wystarczy wsypać warzywa z opakowania do 500 ml gotującej się wody z dodatkiem kostki rosołowej, gotować przez 15 minut, od czasu do czasu mieszając. Następnie zupę lekko przestudzić, zmiksować i doprawić do smaku. Gotową podawać z chrupiącymi, ziołowymi grzankami dołączonymi do opakowania.

REKLAMA

Zupa Krem z zielonych warzyw może posłużyć również do przygotowania… apetycznego sosu, na przykład do ryby. Lekka ryba z warzywnym dodatkiem będzie doskonałym urozmaiceniem menu. Dodatek wyrazistego sera pleśniowego, aromatycznego czosnku i…. zielonego sosu, daje efekt w postaci oszałamiającego połączenia smaków.

Zielony sos do ryby z serem pleśniowym i czosnkiem

Sposób przygotowania:

Na patelni rozpuść 2 łyżki masła, dodaj posiekane 2 ząbki czosnku. Po 2 minutach wrzuć zamrożoną "Zupę krem z zielonych warzyw" Proste Historie, podlej 200 ml bulionu jarzynowego, posól i duś przez 15 minut. 3 płaskie filety mintaja skrop sokiem z cytryny, posól i ułóż w naczyniu do zapiekania posmarowanym masłem. Do ciepłych warzyw wbij 2 jajka, wymieszaj. Następnie wkrusz 100 g sera pleśniowego typu dor blue i 2 łyżki gęstej śmietany. Wyłóż na rybę, przykryj i zapiekaj w 190°C przez 20 – 25 minut.

źródło: materiały prasowe nadesłane przez producenta

Komentarze

 
DODAJ KOMENTARZ
REKLAMA
ZOBACZ RÓWNIEŻ Zamknij