Polityka prywatności - poznaj szczegóły » [ X ]
PODZIEL SIĘ



OCEŃ
5.0

Świętujemy Hanami i odkrywamy sushi na nowo z House of Asia

W Japonii kwitną wiśnie, u nas pierwsze oznaki wiosny za oknami. Czas na zmianę diety na lżejszą i delikatniejszą. House of Asia wychodzi naprzeciw z propozycją sushi w klasycznej i nowej odsłonie!

House of Asia

Warto zacząć kulinarne eksperymenty, nie bać się kolorów i kształtów. Na dobry początek fuzja kuchni japońskiej i amerykańskiej. Sushi burger? To możliwe, wystarczy odrobina fantazji i dobry przepis. Dla znudzonych klasycznym sushi proponujemy szczyptę koloru, a z nim wapnia, którego świetnym nośnikiem jest sezam w barwnej odsłonie

Nabraliście apetytu na wiosenne smaki i planujecie już pierwsze pikniki?
W Japonii podczas świętowania hanami równie istotna jak samo jedzenie jest cała oprawa. Wprawieni imprezowicze rezerwują najbardziej malownicze miejsca pod drzewami z odpowiednim wyprzedzeniem. Wyposażają się też w specjalną matę, koce i niski rozkładany stolik.

Jednym z najbardziej wzruszających widoków podczas hanami są pozostawione poza piknikową matą, ustawione w równym rządku buty uczestników pikniku. Podobnie jak w japońskich domach i restauracjach, przestrzeń piknikowa wymaga dochowania tradycji pozostawienia butów poza sferą jedzenia.

Nie do pomyślenia jest też zrywanie kwiatów sakury (drzewa wiśniowego), o czym Japończycy przypominają świętującym hanami turystom specjalnie ustawionymi w parkach znakami.

Pamiętajcie, że ogólne zasady udanego pikniku to dobry humor, ciepły koc i masa pysznego jedzenia. Co powiecie, żeby następnym razem przygotować posiłki w azjatyckim stylu?

źródło: materiały prasowe nadesłane przez producenta

Komentarze

 
DODAJ KOMENTARZ
ZOBACZ RÓWNIEŻ Zamknij