REKLAMA

SingSing – nowy koncept restauracyjny z kuchnią azjatycką otwarty

W ostatni weekend, zakończywszy tzw. Testing Days, Sing Sing – nowy koncept restauracyjny został oficjalnie otwarty. Jest to lokal typu streetfood gourmet, gdzie znajdziemy wyśmienitą kuchnią azjatycką, której bardzo blisko do Tajlandii, jednak która nie będąc ortodoksyjną, szeroko czerpie z bogactwa składników, przypraw, smaków i aromatów Azji.

SingSing materiały prasowe

Za konceptem stoi Marcin Wachowicz – twórca Aioli, Momu czy Banjaluki. Sing Sing jest kolejną odsłoną jego wizji restauracji jako miejsca o wymiarze popkulturowym, gdzie oprócz dobrej kuchni, starannie dobranej muzyki znajdziemy swobodną, niezobowiązującą atmosferę i silne poczucie przynależności do społeczności miejskiej.

Wnętrze, które tworzy niepowatarzalny klimat

Wnętrze Sing Sing jest projektem eklektycznym, ale wyraźnie spójnym. Surowy beton i stalowe konstrukcje typowe dla wnętrz industrialnych, elementy graffiti i sztuk wizualnych przywołujące na myśl dalekowschodnie kluby sztuk walki harmonijnie łączą się z wyśmienicie różowymi, bujnymi kwiatami wiśni nadającymi wnętrzu romantyzmu i delikatności, czy też lampionami
i neonami kojarzącymi się na wskroś z chińskimi dzielnicami z amerykańskich filmów akcji. Wystrój pomaga przenieść się do azjatyckiego tygla, w którym mieszają się różne style, osobowości i smaki. Sing Sing jest zarazem restauracją, w której serwujemy wyśmienite, aromatyczne jedzenie; wielkomiejskim barem, gdzie wieczorem można cieszyć się przyjazną chwilą przy drinku podczas słuchania artystów i DJ-ów na żywo jak i miejscem idealnym na spędzenie leniwego popołudnia z przyjaciółmi przy tajskim tapas, kawie czy smakowitym koktajlu.

Kuchnia, która czerpie z bogactwa i różnorodności azjatyckiego streetfoodu

Sing Sing można uznać za restaurację tajską i w menu goście znajdą oczywiście absolutne klasyki kuchni tajskiej jak król streetfoodu Pad Thai, pierożki wonton czy curry; jednak karta jest znacznie bogatsza i często wychodzi daleko poza ramy tradycyjnej kuchni tajskiej. Miłośnicy wyjątkowych smaków pokochają arcymiękkie żeberka w sosie Sriracha, czy kaczkę marynowaną w syczuańskim pieprzu z kwiatem lotosu; zaskoczeni i zachwyceni będą pięknym zapachem liści betelu, w które zawiną suszone krewetki, orzechy, imbir i chili... Świeże i starannie dobrane składniki zapewniają wyjątkowe wrażenia smakowe. Opcje lunchowe, serwowane w godzinach 12-17, zawierają przepięknie serwowane dania w bardzo atrakcyjnej cenie. Ofertę uzupełniają propozycje dań wegetariańskich. Nad kuchnią i klimatem knajpy czuwa Funky Monk, którego wizerunek zdobi wnętrze i kartę dań. Kuchnia jest autentyczna i kreatywna, a produkty zdrowe i świeże.

 Miejsce, które tętni miejskim rytmem

Zamysłem Sing Sing jest połączenie dwóch ról – restauracji z azjatyckim tapas i lokalu, będącego wieczorną alternatywą dla klubu. Dwupoziomowe wnętrze z dwoma barami, stanowi doskonałą przestrzeń dla organizacji wszelkiego rodzaju eventów, afterparties, wystaw, sesji zdjęciowych, spotkań prasowych, biznesowych czy zamkniętych imprez. W piątkowe i sobotnie wieczory Sing Sing gości artystów grających różnorodne gatunki, które często przenikają się tworząc niejednoznaczne muzyczne formy, zarówno elektroniczne jak i instrumentalne. Intencją właścicieli jest by Sing Sing było miejscem dynamicznym, kosmopolitycznym, eklektycznym z alternatywnym twistem o wyraźnej energii i wielkomiejskim duchu.

Komentarze

 
DODAJ KOMENTARZ

REKLAMA

REKLAMA