Cedrob S.A., największy polski producent mięsa drobiowego, oferuje w tym okresie konsumentom wysokiej jakości elementy z kurczaka. Drób jest mięsem szybkim i prostym w przygotowaniu. Zawiera wysoką ilość pełnowartościowego białka,nienasyconych kwasów tłuszczowych, cynk, potas, magnez i witaminy z grupy B. Kolejnym jego atutem jest niska kaloryczność, wynikająca z małej zawartości tłuszczu, w związku z czym śmiało mogą go spożywać osoby dbające o linię.
Natomiast odnosząc się do walorów kulinarnych, drób ma delikatną i łagodną strukturę, co sprawia, że szybko się marynuje, a podany z rusztu jest soczysty i chrupiący. Doskonale smakuje w towarzystwie sezonowych warzyw.
Innowacyjnym produktem na ruszt może być mięso z kaczki marki Kariny Kraka, czy z gęsi Krakauerland. Bez wątpienia uczynią one letnie przyjęcie pod chmurką bardziej wyszukanym. Mięso te odpowiednio wcześniej zamarynowane skruszeje i będzie bardziej soczyste. Filet z grilla podany z sosem żurawinowym to idealna kompozycja smakowa w bardziej wytwornej formie. Można również przygotować szaszłyki z mięsa z nogi kaczki, podane z warzywami i sosem BBQ, czy stek z piersi gęsi. Są to z pewnością propozycje kulinarne dla smakoszy wysokich lotów.
Komentarze