[ X ]

Kontynuując korzystanie z naszej strony internetowej (również poprzez zamknięcie tego komunikatu), wyrażasz zgodę na przetwarzanie Twoich danych osobowych na zasadach wskazanych w "Polityce prywatności"

Kontynuuj przeglądanie

REKLAMA
REKLAMA
PODZIEL SIĘ



OCEŃ
5.0

Sezon grillowy z Cedrob

Ciepłe i słoneczne popołudnia zachęcają do spędzania czasu na świeżym powietrzu. Dobrze przygotowana oferta piknikowa jest kluczem sukcesu sprzedażowego sklepu. Bogaty asortyment powinien eksponować wiele propozycji smakowych na ruszt.

Cedrob S.A., największy polski producent mięsa drobiowego, oferuje w tym okresie  konsumentom wysokiej jakości elementy z kurczaka. Drób jest mięsem szybkim i prostym w przygotowaniu. Zawiera wysoką ilość pełnowartościowego białka,nienasyconych kwasów tłuszczowych, cynk, potas, magnez i witaminy z grupy B. Kolejnym jego atutem jest niska kaloryczność, wynikająca z małej zawartości tłuszczu, w związku z czym śmiało mogą go spożywać osoby dbające o linię.

Natomiast odnosząc się do walorów kulinarnych, drób ma delikatną i łagodną strukturę, co sprawia, że szybko się marynuje, a podany z rusztu jest soczysty i chrupiący. Doskonale smakuje w towarzystwie sezonowych warzyw.

Innowacyjnym produktem na ruszt może być mięso z kaczki marki Kariny Kraka, czy z gęsi Krakauerland. Bez wątpienia uczynią one letnie przyjęcie pod chmurką bardziej wyszukanym. Mięso te odpowiednio wcześniej zamarynowane skruszeje i będzie bardziej soczyste. Filet z grilla podany z sosem żurawinowym to idealna kompozycja smakowa w bardziej wytwornej formie.  Można również przygotować szaszłyki z mięsa z nogi kaczki, podane z warzywami i sosem BBQ, czy stek z piersi gęsi. Są to z pewnością propozycje kulinarne dla smakoszy wysokich lotów.

Komentarze

 
DODAJ KOMENTARZ

REKLAMA

REKLAMA
ZOBACZ RÓWNIEŻ Zamknij