Mięso roślinne Heura

Dieta ma ogromne znaczenie dla naszego zdrowia, ale to co jemy, wpływa na środowisko, najczęściej destrukcyjnie. Wiedząc jak ważne dla ochrony planety jest ograniczenie spożycia produktów odzwierzęcych, hiszpańscy aktywiści żywieniowi Marc Coloma i Bernat Añaños postanowili działać. Chcąc przyśpieszyć zmianę systemu żywienia na bardziej zrównoważony, szacujący dobrostan zwierząt i w mniejszym zakresie wykorzystujący zasoby planety, stworzyli markę mięsa roślinnego Heura, której produkty są dostępne w Polsce.

Heuer fot. materiały prasowe

Mięso roślinne Heura to produkty w duchu diety śródziemnomorskiej, która jest jedną z najzdrowszych na świecie. Produkty Heura mają wysokie wartości odżywcze, czystą etykietę, są łatwe i szybkie w przygotowaniu. Jako pierwsze i jedyne w swoim segmencie zawierają oliwę z oliwek extra virgin. Marka dba, by wszystkie surowce pochodziły ze sprawdzonych źródeł. Wykorzystywane w produkcji soja i groszek pochodzą ze zrównoważonych upraw, rośliny są wolne od GMO. Produkty Heura mają niską zawartość soli i tłuszczu, są bezglutenowe, niskokaloryczne, bogate w białko, błonnik i żelazo. Dzięki smakowi i strukturze mięso roślinne Heura trudno odróżnić od mięsa zwierzęcego.

Produkty marki: Heura Burger wegański (ok. 14,99 zł), Heura Kurczak wegański klasyczny (ok. 14,99), Heura Kurczak wegański śródziemnomorski (cena sugerowana 14,99 zł), Heura Kurczak wegański kawałki (ok. 14,99 zł) są dostępne we Frisco, Auchan, Organic Farma Zdrowia i wybranych sklepach w całym kraju.

Zobacz również:
Lubisz się uczyć? Jeśli tak, to super. Nie ma lepszego sposobu na przedłużenie młodości niż nauka nowych rzeczy w wieku, w którym maturę mamy już dawno za sobą.
ZOBACZ WIĘCEJ

Komentarze

 
DODAJ KOMENTARZ

REKLAMA

REKLAMA