[ X ]

Drogi Użytkowniku,

W związku z tym, że począwszy od dnia 25.05.2018 r. na terenie Polski obowiązują nowe przepisy regulujące kwestie ochrony Państwa danych osobowych, Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), (dalej zwane RODO), Motor-Presse Polska sp. z o.o. z siedzibą we Wrocławiu (53-238) przy ul. Ostrowskiego 7, wpisana do rejestru przedsiębiorców Krajowego Rejestru Sądowego prowadzonego przez Sąd Rejonowy dla Wrocławia – Fabrycznej we Wrocławiu, VI Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego pod nr KRS: 0000151026, NIP: 8990026326, REGON: 930327847 o kapitale zakładowym w wysokości 2.860.000,00 złotych zachęcamy do zapoznania się ze zaktualizowaną treścią "Polityki prywatności" naszych Serwisów. Znajdują się w niej szczegółowe informacje na temat zasad przetwarzania danych osobowych na naszych stronach internetowych.

Kontynuując korzystanie z naszej strony internetowej (również poprzez zamknięcie tego komunikatu) z wykorzystaniem domyślnych ustawień przeglądarki internetowej w zakresie prywatności, wyrażasz zgodę na przetwarzanie danych osobowych przez Motor-Presse Polska Sp. z o. o oraz naszych Zaufanych Partnerów do celów marketingowych, w szczególności na potrzeby wyświetlania reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji. Pamiętaj, że wyrażenie zgody jest dobrowolne. Możesz też odmówić zgody lub ograniczyć jej zakres zmieniając ustawienia plików cookies w przeglądarce.

Kontynuuj przeglądanie

PODZIEL SIĘ



OCEŃ

Makarony Polskie SA

Makarony Polskie SA to jeden z największych i najdynamiczniej rozwijających się producentów makaronu w Polsce. To firma z bogatymi tradycjami i długoletnim doświadczeniem posiadająca zakłady produkcyjne w Rzeszowie i Częstochowie.

Linie produkcyjne Spółki pracują w oparciu o nowoczesną technologię TAS . Skrót oznacza termo termoaktywny system suszenia. Metoda ta pozwala uzyskać naprzemiennie wysokie temperatury suszenia i stabilizacji makaronu co daje gwarancje bardzo dobrej jakości i czystości mikrobiologicznej produktu a także umożliwia wydłużenie daty jego minimalnej trwałości.

Wychodząc naprzeciw oczekiwaniom konsumentów Spółka Makarony Polskie oferuje szeroka gamę makaronów jajecznych i bezjajecznych, walcowanych i tłoczonych. Produkty wytwarzane są na bazie mąki durum, maki pszennej, mąki z pełnego przemiału jak również ze zbóż alternatywnych (orkiszu żyta i gryki) produkowane w wielu różnorodnych formach jak np. świderki, pióra, spaghetti, kolanka, nitki, muszelki wstążki. Na rynku makarony Spółki sprzedawane są w dwóch głównych markach: Makarony Polskie i Sorenti.
Pszenica durum spełnia najwyższe standardy ponieważ oferuje konsumentom większą zawartość białka, które - co warte jest podkreślenia - ma w diecie sportowców i osób aktywnych fizycznie, fundamentalne znaczenie. Poza tym makaron zrobiony z pszenicy durum nie rozgotowuje się właśnie za sprawą większej ilości białka.

W trosce o zdrowie konsumentów i ich sportowe osiągi specjaliści Grupy Makarony Polskie szykują technologiczny przełom. W niedalekiej przyszłości na rynek trafi produkt wysokobiałkowy, który będzie można porównać tylko z wysokooktanowym paliwem stosowanym w bolidach Formuły 1.

źródło: materiały prasowe nadesłane przez producenta

Komentarze

 
DODAJ KOMENTARZ
ZOBACZ RÓWNIEŻ Zamknij