[ X ]

Kontynuując korzystanie z naszej strony internetowej (również poprzez zamknięcie tego komunikatu), wyrażasz zgodę na przetwarzanie Twoich danych osobowych na zasadach wskazanych w "Polityce prywatności"

Kontynuuj przeglądanie

REKLAMA
PODZIEL SIĘ


OCEŃ
5.0

Kawowe desery - słodka rozkosz dla podniebienia

Kto z nas nie lubi kawowych deserów? Latem sięgamy po mrożone kawy i herbaty, a podczas zimowych wieczorów po coś rozgrzewającego, aromatycznego i słodkiego. Kawą możemy bawić się dowolnie, dzięki temu możemy przygotować ulubiony napój za sprawą kilku dodatków w domowym zaciszu.

diamant

Przygotowanie kawy nieco innej niż tej, którą pijemy każdego dnia nie jest skomplikowane. Wystarczą ulubione dodatki i odrobina wyobraźni, aby stworzyć wyjątkową kawę bez pomocy baristy. Chłodne, choć przyjemne chwile osłodzi nam kawowy dodatek – cukier trzcinowy Diamant.

Tej jesieni Diamant dołączył do cukru trzcinowego oryginalne podkładki z kawowymi rysunkami i napisami. Zbierz kolekcję czterech podkładek i ciesz się pięknym gadżetem podczas słodkiej degustacji!

Kawa z bitą śmietaną i czekoladą

Składniki:

  • 1-2 łyżeczki kawy mielonej
  • 100 ml wody
  • 50 ml mleka
  • kilka kostek gorzkiej czekolady
  • cukier trzcinowy DIAMANT DRY DEMERARA do smaku
  • 2-3 łyżki bitej śmietany
  • szczypta cynamonu

Sposób przygotowania:

Zaparzyć kawę w 100 ml przegotowanej wody, dodać mleko i cukier DIAMANT DRY DEMERARA w zależności od upodobań oraz szczyptę cynamonu. Wszystko dokładnie wymieszać. Na wierzchu ułożyć bitą śmietanę. Przed podaniem posypać startą gorzką czekoladą.

Komentarze

 
DODAJ KOMENTARZ

REKLAMA

REKLAMA
ZOBACZ RÓWNIEŻ Zamknij