Przygotowanie kawy nieco innej niż tej, którą pijemy każdego dnia nie jest skomplikowane. Wystarczą ulubione dodatki i odrobina wyobraźni, aby stworzyć wyjątkową kawę bez pomocy baristy. Chłodne, choć przyjemne chwile osłodzi nam kawowy dodatek – cukier trzcinowy Diamant.
Tej jesieni Diamant dołączył do cukru trzcinowego oryginalne podkładki z kawowymi rysunkami i napisami. Zbierz kolekcję czterech podkładek i ciesz się pięknym gadżetem podczas słodkiej degustacji!
Kawa z bitą śmietaną i czekoladą
Składniki:
- 1-2 łyżeczki kawy mielonej
- 100 ml wody
- 50 ml mleka
- kilka kostek gorzkiej czekolady
- cukier trzcinowy DIAMANT DRY DEMERARA do smaku
- 2-3 łyżki bitej śmietany
- szczypta cynamonu
Sposób przygotowania:
Zaparzyć kawę w 100 ml przegotowanej wody, dodać mleko i cukier DIAMANT DRY DEMERARA w zależności od upodobań oraz szczyptę cynamonu. Wszystko dokładnie wymieszać. Na wierzchu ułożyć bitą śmietanę. Przed podaniem posypać startą gorzką czekoladą.