Zrób 5 Wstaw te produkty z przepisami do swojego menu i chudnij z apetytem.
Lista zakupów:
1. Granat
Badania pokazują, że nie tylko zwiększa uczucie sytości (więc jemy mniej), ale też zwiększa i intensyfikuje smak innych produktów, którym towarzyszy w daniu. Jeśli jesteś fanką, wypróbuj też koniecznie przepisy na dania z granatem i pistacjami.
2. Tofu
Za mięso dasz się pokroić? Nie mówimy nie, ale spróbuj tofu. Zawiera dużo białka i substancji balastowych, które regulują poziom tłuszczu w organizmie.
3. Brokuł
Chrupiąc brokuły, dostarczasz sobie wystarczającą ilość błonnika (4 g na porcję), który syci i na długo odpędza niepohamowaną chęć podgryzania.
4. Imbir
Od tysięcy lat stosowany przy niestrawnościach, pokazuje swoją moc także w odchudzaniu. Napędza metabolizm i przyspiesza spalanie kalorii.W Azji, gdzie króluje, nikt imbiru nie obiera, ale jeżeli już musisz, użyj łyżeczki, nie noża.
5. Masło orzechowe
Pełne jednonienasyconych tłuszczów, które z pasją zwalczają rosnący zdradziecko brzuszek. Do tego ma o połowę mniej cukru niż inne podobne smarowidła.
Sięgnij do zapasów:
- bulion warzywny
- biała pasta miso
- ocet ryżowy
- puszka mandarynek
- gruszka

Śniadanie – naleśniki
Wymieszaj 1/4 szkl. mąki, 3 łyżki mleka migdałowego, 1,5 łyżeczki masła orzechowego, 1 łyżeczkę proszku do pieczenia i szczyptę soli. Wylej masę w dwóch porcjach na rozgrzaną patelnię z tłuszczem. Smaż 3 min, obróć i smaż kolejne 3. Zagotuj 1/4 szkl. soku z granatów i 2 łyżeczki miodu przez 5-6 min, aż zgęstnieje.

Lunch – zupa z makaronem udon, tofu i imbirem
Ugotuj 60 g japońskiego makaronu udon, połucz, odsącz. Zagotuj 1 szkl. bulionu warzywnego i rozpuść w nim 2 łyżeczki pasty miso. Dodaj 1/2 szkl. posiekanych brokułów, 1 łyżeczkę startego imbiru i 1/2 szkl. kostek tofu. Gotuj, aż brokuły zmiękną, 1-2 min. Zalej makaron na talerzu.
Komentarze