[ X ]

Drogi Użytkowniku,

W związku z tym, że począwszy od dnia 25.05.2018 r. na terenie Polski obowiązują nowe przepisy regulujące kwestie ochrony Państwa danych osobowych, Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), (dalej zwane RODO), Motor-Presse Polska sp. z o.o. z siedzibą we Wrocławiu (53-238) przy ul. Ostrowskiego 7, wpisana do rejestru przedsiębiorców Krajowego Rejestru Sądowego prowadzonego przez Sąd Rejonowy dla Wrocławia – Fabrycznej we Wrocławiu, VI Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego pod nr KRS: 0000151026, NIP: 8990026326, REGON: 930327847 o kapitale zakładowym w wysokości 2.860.000,00 złotych zachęcamy do zapoznania się ze zaktualizowaną treścią "Polityki prywatności" naszych Serwisów. Znajdują się w niej szczegółowe informacje na temat zasad przetwarzania danych osobowych na naszych stronach internetowych.

Kontynuując korzystanie z naszej strony internetowej (również poprzez zamknięcie tego komunikatu) z wykorzystaniem domyślnych ustawień przeglądarki internetowej w zakresie prywatności, wyrażasz zgodę na przetwarzanie danych osobowych przez Motor-Presse Polska Sp. z o. o oraz naszych Zaufanych Partnerów do celów marketingowych, w szczególności na potrzeby wyświetlania reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji. Pamiętaj, że wyrażenie zgody jest dobrowolne. Możesz też odmówić zgody lub ograniczyć jej zakres zmieniając ustawienia plików cookies w przeglądarce.

Kontynuuj przeglądanie

REKLAMA
REKLAMA
PODZIEL SIĘ



OCEŃ
3.0

Zdrowe przepisy na cały dzień [5 produktów, 5 dań]

Kupujesz 5 produktów, a my podsuwamy Ci 5 prostych przepisów, z których skomponujesz całodzienne menu. Będzie smacznie, zdrowo i niskokalorycznie.

5 produktów 5 dań fot. Mitch Mandel

Zrób 5 Wstaw te produkty z przepisami do swojego menu i chudnij z apetytem.

Lista zakupów:

1. Granat

Badania pokazują, że nie tylko zwiększa uczucie sytości (więc jemy mniej), ale też zwiększa i intensyfikuje smak innych produktów, którym towarzyszy w daniu. Jeśli jesteś fanką, wypróbuj też koniecznie przepisy na dania z granatem i pistacjami.

2. Tofu

Za mięso dasz się pokroić? Nie mówimy nie, ale spróbuj tofu. Zawiera dużo białka i substancji balastowych, które regulują poziom tłuszczu w organizmie.

3. Brokuł

Chrupiąc brokuły, dostarczasz sobie wystarczającą ilość błonnika (4 g na porcję), który syci i na długo odpędza niepohamowaną chęć podgryzania.

4. Imbir

Od tysięcy lat stosowany przy niestrawnościach, pokazuje swoją moc także w odchudzaniu. Napędza metabolizm i przyspiesza spalanie kalorii.W Azji, gdzie króluje, nikt imbiru nie obiera, ale jeżeli już musisz, użyj łyżeczki, nie noża.

5. Masło orzechowe

Pełne jednonienasyconych tłuszczów, które z pasją zwalczają rosnący zdradziecko brzuszek. Do tego ma o połowę mniej cukru niż inne podobne smarowidła.

Sięgnij do zapasów:

  • bulion warzywny
  • biała pasta miso
  • ocet ryżowy
  • puszka mandarynek
  • gruszka

fot. Mitch Mandel

Śniadanie – naleśniki

Wymieszaj 1/4 szkl. mąki, 3 łyżki mleka migdałowego, 1,5 łyżeczki masła orzechowego, 1 łyżeczkę proszku do pieczenia i szczyptę soli. Wylej masę w dwóch porcjach na rozgrzaną patelnię z tłuszczem. Smaż 3 min, obróć i smaż kolejne 3. Zagotuj 1/4 szkl. soku z granatów i 2 łyżeczki miodu przez 5-6 min, aż zgęstnieje.

fot. Mitch Mandel

Lunch – zupa z makaronem udon, tofu i imbirem

Ugotuj 60 g japońskiego makaronu udon, połucz, odsącz. Zagotuj 1 szkl. bulionu warzywnego i rozpuść w nim 2 łyżeczki pasty miso. Dodaj 1/2 szkl. posiekanych brokułów, 1 łyżeczkę startego imbiru i 1/2 szkl. kostek tofu. Gotuj, aż brokuły zmiękną, 1-2 min. Zalej makaron na talerzu.

REKLAMA

5 produktów 5 dań fot. Mitch Mandel

Brokuły na parze z dipem z miso

Rozpuść 1 łyżeczkę pasty miso w 2 łyżeczkach gorącej wody. Wymieszaj z 1 łyżką masła orzechowego, 1 łyżeczką octu ryżowego i 1 łyżeczką miodu. Podawaj obok ugotowanych na parze różyczek brokuła.

5 produktów 5 dań fot. Mitch Mandel

Marynowane tofu z mandarynkami

110 g tofu pokrój na 4 plastry i zamarynuj przez 10 min w zalewie: 2 łyżeczki miso, 2 łyżeczki octu ryżowego i 2 łyżki syropu z puszki mandarynek. Zachowaj marynatę, a tofu wrzuć na rozgrzaną patelnię z odrobiną tłuszczu. Smaż po minucie z każdej strony na średnim ogniu. Wymieszaj 1 szklankę ugotowanych na parze różyczek brokuła z 1/3 szkl. cząstek mandarynek i 1/4 szkl. pestek granatu, polej zachowaną marynatą. Podawaj obok tofu.

Z mandarynkami świetnie komponuje się też zielona herbata. I to wcale nie w postaci napoju. Nie wyobrażasz sobie tego? To sprawdź przepisy na dania z mandarynkami i zieloną herbatą.

5 produktów 5 dań fot. Mitch Mandel

Gotowana gruszka z granatem

W małym garnku wymieszaj po 1/2 szkl. wody i soku z granatów, 2 łyżki miodu i 1,5 cm imbiru pokrojonego w plasterki. Dodaj 2 połówki gruszki, obranej i bez gniazd nasiennych, gotuj ok. 20 min. Wyjmij gruszkę, imbir i gotuj, aż zredukujesz płyn do 1/4 szkl (ok. 10 min). Polej syropem z gruszki i posyp pestkami granatu.

WH 12/2016

Komentarze

 (1)
ZOBACZ KOMENTARZE
REKLAMA
ZOBACZ RÓWNIEŻ Zamknij