[ X ]

Drogi Użytkowniku,

W związku z tym, że począwszy od dnia 25.05.2018 r. na terenie Polski obowiązują nowe przepisy regulujące kwestie ochrony Państwa danych osobowych, Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), (dalej zwane RODO), Motor-Presse Polska sp. z o.o. z siedzibą we Wrocławiu (53-238) przy ul. Ostrowskiego 7, wpisana do rejestru przedsiębiorców Krajowego Rejestru Sądowego prowadzonego przez Sąd Rejonowy dla Wrocławia – Fabrycznej we Wrocławiu, VI Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego pod nr KRS: 0000151026, NIP: 8990026326, REGON: 930327847 o kapitale zakładowym w wysokości 2.860.000,00 złotych zachęcamy do zapoznania się ze zaktualizowaną treścią "Polityki prywatności" naszych Serwisów. Znajdują się w niej szczegółowe informacje na temat zasad przetwarzania danych osobowych na naszych stronach internetowych.

Kontynuując korzystanie z naszej strony internetowej (również poprzez zamknięcie tego komunikatu) z wykorzystaniem domyślnych ustawień przeglądarki internetowej w zakresie prywatności, wyrażasz zgodę na przetwarzanie danych osobowych przez Motor-Presse Polska Sp. z o. o oraz naszych Zaufanych Partnerów do celów marketingowych, w szczególności na potrzeby wyświetlania reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji. Pamiętaj, że wyrażenie zgody jest dobrowolne. Możesz też odmówić zgody lub ograniczyć jej zakres zmieniając ustawienia plików cookies w przeglądarce.

Kontynuuj przeglądanie

REKLAMA
REKLAMA
PODZIEL SIĘ



OCEŃ
4.3

Awokado z tortillą: przepis na drugie śniadanie

Tortilla z awokado, fetą, czarną fasolą i papryką to naprawdę świetny pomysł na zdrowe drugie śniadanie. Przygotuj wcześniej w domu i zabierz ze sobą do pracy. Gdy zgłodniejesz, wyciągnij ją z pudełka podgrzej i voilà! Pyszne i pożywne danie gotowe. 

tortilla z awokado Tortilla z awokado smakuje i na ciepło, i na zimno.

Tortilla z awokado i fetą - przepis

Kcal: 596 l Porcje: 4 l Czas: 20 min l Cukier: 5,9 g l Tł. nasyc.: 5,8 g

Składniki (na 4 porcje):

REKLAMA
  • 1/2 czerwonej cebuli sok i starta skórka z 2 limonek
  • 1/4 łyżeczki miodu
  • 1 łyżka oliwy
  • 6 dymek, posiekanych
  • 1 zielona papryka, posiekana, bez pestek
  • 1 łyżka pasty chipotle
  • 2 x 400 g puszki czarnej fasoli
  • 400 g puszki kukurydzy
  • 1 jalapeño, drobno posiekane
  • 100 g fety, pokruszonej
  • 1 awokado, posiekane
  • 4 tortille, pełnoziarniste

Sposób przygotowania:

1. Piórka cebuli wymieszaj w misce z sokiem z limonki, solą i miodem. Odstaw.

2. Rozgrzej patelnię z tłuszczem, wrzuć dymki i paprykę i podsmażaj 5 minut, aż zmiękną. Dodaj pastę, odsączoną i opłukaną fasolę, gotuj jeszcze 5 minut. Teraz wrzuć odsączoną kukurydzę, chili i połowę fety. Dopraw i wmieszaj kawałki awokado.

3. Podgrzej placki, nafaszeruj je masą, dodaj marynowaną cebulę i posyp fetą.

Jeśli szukasz pomysłów na zdrowe, niskokaloryczne dania, wypróbuj koniecznie przepis na makaron z kurczakiem do lunchboxa lub curry z ciecierzycy. A jeśli masz ochotę na coś bardziej egzotycznego, sprawdź, jak smakuje chińska zupa pho z shitake lub dziki ryż z krewetkami. Wszystkie te dania przygotujesz w nie więcej niż 20 minut. 

WH 03/2016

Komentarze

 
DODAJ KOMENTARZ
REKLAMA
ZOBACZ RÓWNIEŻ Zamknij