[ X ]

Drogi Użytkowniku,

W związku z tym, że począwszy od dnia 25.05.2018 r. na terenie Polski obowiązują nowe przepisy regulujące kwestie ochrony Państwa danych osobowych, Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), (dalej zwane RODO), Motor-Presse Polska sp. z o.o. z siedzibą we Wrocławiu (53-238) przy ul. Ostrowskiego 7, wpisana do rejestru przedsiębiorców Krajowego Rejestru Sądowego prowadzonego przez Sąd Rejonowy dla Wrocławia – Fabrycznej we Wrocławiu, VI Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego pod nr KRS: 0000151026, NIP: 8990026326, REGON: 930327847 o kapitale zakładowym w wysokości 2.860.000,00 złotych zachęcamy do zapoznania się ze zaktualizowaną treścią "Polityki prywatności" naszych Serwisów. Znajdują się w niej szczegółowe informacje na temat zasad przetwarzania danych osobowych na naszych stronach internetowych.

Kontynuując korzystanie z naszej strony internetowej (również poprzez zamknięcie tego komunikatu) z wykorzystaniem domyślnych ustawień przeglądarki internetowej w zakresie prywatności, wyrażasz zgodę na przetwarzanie danych osobowych przez Motor-Presse Polska Sp. z o. o oraz naszych Zaufanych Partnerów do celów marketingowych, w szczególności na potrzeby wyświetlania reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji. Pamiętaj, że wyrażenie zgody jest dobrowolne. Możesz też odmówić zgody lub ograniczyć jej zakres zmieniając ustawienia plików cookies w przeglądarce.

Kontynuuj przeglądanie

REKLAMA
REKLAMA
PODZIEL SIĘ



OCEŃ
4.0

Zdrowe danie: pieczony łosoś z warzywami [prosty przepis]

Niskokaloryczne danie nie musi oznaczać potrawy o smaku papieru. Dzięki naszym prostym przepisom przyrządzisz naprawdę smaczny i zdrowy posiłek. Nie wierzysz? To wypróbuj pomysł na pieczonego łososia z warzywami.

łosoś pieczony z warzywami Pieczony łosoś z warzywami to uczta dla Twojego podniebienia i zastrzyk substancji odżywczych dla organizmu.

Przepis na pieczonego łososia z warzywami

Kcal: 317 l Porcje: 4 l Czas: 20 min l Cukier: 9,9 g l Tł. nasyc.: 2,7 g

REKLAMA

Składniki (na 4 porcje):

  • 4 filety z łososia (ok. 125 g każdy)
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • 2 łyżki słodkiego sosu chili
  • 20 g imbiru, słupki
  • 100 g jarmużu, poszarpany
  • 100 g różyczek brokuła
  • 200 g zielonego groszku
  • 1 marchewka, słupki
  • garść kolendry
  • garść kiełków fasoli
  • 2 łyżki soki z limonki
  • 2 łyżeczki miodu
  • 2 łyżeczki oleju sezamowego

Sposób przygotowania:

1. Pierwszy krok to nastawić piekarnik na 200°C. Teraz przygotuj cztery duże kawałki folii aluminiowej i połóż na nich cztery porcje łososia.

2. Zmieszaj sos sojowy, sos chili z imbirem i wysmaruj tą mieszanką ryby. Zawiń filety w folię, ale niezbyt ściśle – zostaw trochę powietrza w paczce. Wstaw do piekarnika i zostaw na 12 minut.

3. W tym czasie przygotuj dressing z miodu, soku z limonki i oleju. Jarmuż oddziel od łodyg (nie wyrzucaj ich, bo do smoothies będą jak znalazł) i całą resztę w słupkach, kulkach i drobnych różyczkach zmieszaj i skrop dressingiem. Rozpakuj paczki z łososiem, a soki zebrane w folii wylej na warzywa. Podawaj razem.

Lubisz gotować, ale masz mnóstwo spraw na głowie? Spokojnie. Z naszymi przepisami wyjątkowe i zdrowe dania przygotujesz już w 20 minut. Spróbuj przepis na domowe burgery z wołowiną lub ryż z krewetkami. Bardziej egzotycznie? W takim razie sprawdź przepis na chińską zupę pho z shitake.

WH 03/2016

Komentarze

 (1)
ZOBACZ KOMENTARZE
REKLAMA
ZOBACZ RÓWNIEŻ Zamknij