Co z oczu, to z brzucha
Specjaliści z Cornell University zbadali związek między tym, co leży w naszej kuchni, a tym, jak wyglądamy. Okazało się, że grupa, która trzyma na wierzchu płatki śniadaniowe i słodzone napoje, jest średnio o 9-12 kg grubsza od tej, która tego nie robi.
Z kolei osoby, u których na blacie leżą owoce, ważą średnio o około 6 kg mniej. Wyniki badacze tłumaczą tym, że przeważnie podjadamy to, co jest pod ręką. My uzupełnimy ich wniosek o własne spostrzeżenie. Jeśli słodkie lub słone przekąski w ogóle znajdą się w domu, prędzej czy później z niego znikną. W końcu do szafki też nietrudno jest sięgnąć. Dlatego powinny pozostać tam, gdzie ich miejsce – na sklepowej półce.
Zobacz także, co jeść, aby mieć piękną, zdrową cerę oraz poznaj listę 10 produktów, które szkodzą skórze.