Co w menu obok warzyw?
Źródła węglowodanów złożonych
Oprócz warzyw i owo- ców na talerz muszą trafiać produkty zbożowe, zwłaszcza te z pełnego ziarna: kasze, makaron pełnoziarnisty, brązowy ryż, płatki zbożowe i pełnoziarniste pieczywo.
Źródła białka
Chude mięsa (jeżeli jadasz), nasiona roślin strączkowych, ryby i nabiał muszą mieć udział w naszej diecie. Ważne są też oleje roślinne, orzechy i nasiona – jako źródła dobrych tłuszczów – oraz przynajmniej 1,5 l wody wypijanej dziennie.
Poniedziałek
Śniadanie: Puszyste pancakes podane z wiśniami - 488 kcal
Drugie śniadanie: Sałatka z mozzarellą (70 g) - 299 kcal
Lunch: Krewetki (110 g) z warzywami i kaszą gryczaną (60 g) - 599 kcal
Podwieczorek: Sok marchwiowy (15 g): 226 kcal
Kolacja: Kasza bulgur (50 g) z warzywami i czerwoną fasolą (40 g): 394 kcal
Wtorek
Śniadanie: Omlet (2 jajka) z awokado (70 g), szczypiorkiem i serem feta (30 g): 486 kcal
Drugie śniadanie: Malinowy jogurt z płatkami owsianymi i cynamonem: 296 kcal
Lunch: Pieczony mintaj (170 g) podany z brązowym ryżem (70 g) i marchewką z jabłkiem: 596 kcal
Podwieczorek: Sok marchwiowy (300 ml) z orzechami włoskimi (15 g): 226 kcal
Kolacja:Zupa krem z batatów (140 g), marchwi (70 g) i korzenia pietruszki (40 g): 394 kcal
Środa
Śniadanie: Owsianka (60 g) z mango (140 g) i bananem (70 g): 509 kcal
Drugie śniadanie: Kanapki z pastą z soczewicy (80 g), suszonymi pomidorami (30 g) i roszponką: 290 kcal
Lunch: Czerwona papryka (240 g) faszerowana tofu (120 g) i szpinakiem (50 g): 597 kcal
Podwieczorek: Kakaowy koktajl bananowy: 191 kcal
Kolacja: Zupa krem z batatów (140 g), marchwi (70 g) i korzenia pietruszki (40 g): 394 kcal
SPRAWDŹ: 18 dań, które przygotujesz z zapasów [ugotuj coś z niczego]
Komentarze
~Domik, 2020-05-14 22:09:56
Potwierdzenie zgłoszenia naruszenia regulaminu
Czy zgłoszony wpis zawiera treści niezgodne z regulaminem?