[ X ]

Kontynuując korzystanie z naszej strony internetowej (również poprzez zamknięcie tego komunikatu), wyrażasz zgodę na przetwarzanie Twoich danych osobowych na zasadach wskazanych w "Polityce prywatności"

Kontynuuj przeglądanie

REKLAMA
REKLAMA
PODZIEL SIĘ



OCEŃ
5.0

Te produkty mają w składzie ukryty cukier [WH News]

Newsy do codziennego stosowania. Popij kawą.

kobieta przegryzająca cukierki

Co mają wspólnego majonez, gotowana szynka, mleko, ogórki konserwowe, musli, keczup i musztarda? Cukier. Dorzucają go, dranie, do wszystkiego, i nawet jeżeli nie słodzisz kawy, i tak zjadasz dziennie od 25 do 46 łyżeczek. W dodatku ukrywają go pod różnymi nazwami - naliczyliśmy ich z kilkadziesiąt! Co robić? Czytać etykietki.

Sacharoza

Chemiczna nazwa cukru rafinowanego.

Fruktoza

Cukier owocowy, powodujący wzdęcia i biegunki.

Glukoza

Cukier prosty. Potęguje apetyt i przybieranie na wadze.

Laktoza

Cukier mleczny. Jest równie kaloryczny, co ten rafinowany.

ZOBACZ TEŻ: 3 zdrowe zamienniki cukru

Nie wyrzucaj, jedz!

Lubisz jeść jajka? To polub też skorupki. Są genialnym źródłem wapnia i ponad 25 mikroelementów, m.in. cynku, żelaza, fluoru, krzemu i siarki. Ekipy naukowców przez 15 lat prowadziły badania nad dobrodziejstwami skorupek i nie mają żadnych wątpliwości – to działa! Zapobiegają i leczą osteoporozę, pomagają przy łamliwości paznokci i włosów, przy chronicznych katarach i astmie, a także przy zaparciach. Wystarczy zalać je wrzątkiem i odstawić na 5 minut, potem osuszyć, ściągnąć wewnętrzną błonkę i zmielić w młynku do kawy. Dosypuj np. do twarożków i kasz – wystarczy szczypta dziennie, czyli 0,5-1,0 g.

Odbezpiecz granaty

Dobre wieści przynosi ostatnie wydanie „Cancer Prevention Research”. Okazało się w pierwszych badaniach, że jedzenie granatów może obniżać ryzyko zachorowania na raka piersi zależnego od hormonów. Naukowcy będą nadal pracować, a my wstawmy granaty do naszego menu, bo niektóre zalety już są udowodnione na 100%: opóźniają starzenie się mięśni i chronią serce. No i są przepyszne.

2

O tyle stopni Celsjusza spada temperatura w Twoim żołądku, gdy jesz cynamon. To dobrze: obniżenie poziomu kwasów trawiennych chroni ścianki żołądka i poprawia ukrwienie – twierdzą na RMIT University w Australii.

Komentarze

 
DODAJ KOMENTARZ

REKLAMA

REKLAMA
ZOBACZ RÓWNIEŻ Zamknij