[ X ]

Drogi Użytkowniku,

W związku z tym, że począwszy od dnia 25.05.2018 r. na terenie Polski obowiązują nowe przepisy regulujące kwestie ochrony Państwa danych osobowych, Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), (dalej zwane RODO), Motor-Presse Polska sp. z o.o. z siedzibą we Wrocławiu (53-238) przy ul. Ostrowskiego 7, wpisana do rejestru przedsiębiorców Krajowego Rejestru Sądowego prowadzonego przez Sąd Rejonowy dla Wrocławia – Fabrycznej we Wrocławiu, VI Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego pod nr KRS: 0000151026, NIP: 8990026326, REGON: 930327847 o kapitale zakładowym w wysokości 2.860.000,00 złotych zachęcamy do zapoznania się ze zaktualizowaną treścią "Polityki prywatności" naszych Serwisów. Znajdują się w niej szczegółowe informacje na temat zasad przetwarzania danych osobowych na naszych stronach internetowych.

Kontynuując korzystanie z naszej strony internetowej (również poprzez zamknięcie tego komunikatu) z wykorzystaniem domyślnych ustawień przeglądarki internetowej w zakresie prywatności, wyrażasz zgodę na przetwarzanie danych osobowych przez Motor-Presse Polska Sp. z o. o oraz naszych Zaufanych Partnerów do celów marketingowych, w szczególności na potrzeby wyświetlania reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji. Pamiętaj, że wyrażenie zgody jest dobrowolne. Możesz też odmówić zgody lub ograniczyć jej zakres zmieniając ustawienia plików cookies w przeglądarce.

Kontynuuj przeglądanie

REKLAMA

REKLAMA

PODZIEL SIĘ



OCEŃ
3.5

Tajska sałatka makaronowa z wołowiną

„Świeża” to pierwsze słowo, jakie przychodzi mi do głowy, gdy przygotowuję tę sałatkę. Z pewnością jest jedną z moich ulubionych

fot. Jeremy Simons

Składniki:

  • 100 g makaronu ryżowego vermicelli
  • olej w sprayu
  • 85 g chudego steku wołowego
  • sól morska i mielony czarny pieprz do smaku
  • 1 mała garść mieszanki sałat
  • 5 pomidorków koktajlowych, przekrojonych na pół
  • 1/2 małej czerwonej cebuli, pokrojonej w cienkie plasterki
  • 1/2 średniego ogórka, pokrojonego w cienkie półplasterki
  • 1 mała garść kiełków fasoli
  • 1 mała garść świeżych liści kolendry
  • 1 mała garść świeżych liści mięty

Dressing:

  • 1/4–1/2 łyżeczki świeżej papryczki chilli, drobno pokrojonej
  • 1 ząbek czosnku, rozgnieciony
  • 2 łyżeczki łodyg kolendry, opłukanych i drobno posiekanych
  • 1 łyżeczka miodu lub inna ilość, do smaku
  • 4 łyżeczki sosu rybnego lub inna ilość, do smaku
  • 2 łyżeczki soku z limonki lub inna ilość, do smaku

Sposób przygotowania:

Dressing: w miseczce wymieszaj chilli, czosnek, łodygi kolendry, miód, sos rybny i sok z limonki. Możesz zmienić smak sosu, dodając więcej miodu, sosu rybnego i soku z limonki. Odstaw na bok.

Sałatka:

1. Włóż makaron do żaroodpornej miski i zalej wrzątkiem. Odstaw na 10 minut, po czym rozmieszaj makaron widelcem. Odcedź i przelej bieżącą chłodną wodą. Odsącz dobrze jej nadmiar i odstaw makaron.

2. Na dużym ogniu rozgrzej patelnię z nieprzywierającą powłoką i spryskaj ją lekko olejem w sprayu. Możesz przyprawić stek solą i pieprzem. Podsmaż mięso z każdej strony po 2–3 minuty lub dłużej, jak lubisz.

3. Przykryj luźno folią aluminiową i odstaw do wystygnięcia.

4. Pokrój stek w poprzek włókien. Przełóż do miski makaron, sałatę, pomidorki, cebulę, ogórka, kiełki fasoli, kolendrę i miętę. Na wierzch wyłóż pokrojoną w plasterki wołowinę i całość polej dressingiem. Delikatnie wymieszaj.

Kayla Itsines

Powyższy przepis pochodzi z książki  "28 dni. Przewodnik po zdrowym jedzeniu i stylu życia" autorstwa Kayli Itsines  wydanej przez wydawnictwo Znak 2018 r. Całodniowe menu, które stworzyła Kayla znajdziesz w kwietniowym numerze WH.

Komentarze

 
DODAJ KOMENTARZ

REKLAMA

REKLAMA

ZOBACZ RÓWNIEŻ Zamknij