[ X ]

Drogi Użytkowniku,

W związku z tym, że począwszy od dnia 25.05.2018 r. na terenie Polski obowiązują nowe przepisy regulujące kwestie ochrony Państwa danych osobowych, Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), (dalej zwane RODO), Motor-Presse Polska sp. z o.o. z siedzibą we Wrocławiu (53-238) przy ul. Ostrowskiego 7, wpisana do rejestru przedsiębiorców Krajowego Rejestru Sądowego prowadzonego przez Sąd Rejonowy dla Wrocławia – Fabrycznej we Wrocławiu, VI Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego pod nr KRS: 0000151026, NIP: 8990026326, REGON: 930327847 o kapitale zakładowym w wysokości 2.860.000,00 złotych zachęcamy do zapoznania się ze zaktualizowaną treścią "Polityki prywatności" naszych Serwisów. Znajdują się w niej szczegółowe informacje na temat zasad przetwarzania danych osobowych na naszych stronach internetowych.

Kontynuując korzystanie z naszej strony internetowej (również poprzez zamknięcie tego komunikatu) z wykorzystaniem domyślnych ustawień przeglądarki internetowej w zakresie prywatności, wyrażasz zgodę na przetwarzanie danych osobowych przez Motor-Presse Polska Sp. z o. o oraz naszych Zaufanych Partnerów do celów marketingowych, w szczególności na potrzeby wyświetlania reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji. Pamiętaj, że wyrażenie zgody jest dobrowolne. Możesz też odmówić zgody lub ograniczyć jej zakres zmieniając ustawienia plików cookies w przeglądarce.

Kontynuuj przeglądanie

PODZIEL SIĘ



OCEŃ
3.7

Śniadaniowe muffinki ze szpinakiem i fetą - przepis od Kayli Itsines

Te pikantne muffinki są świetne, jeśli musisz zabrać śniadanie ze sobą! Dobrze smakują rozmrożone, więc możesz przygotować je na zapas, zamrozić i podgrzewać, gdy będą ci potrzebne.

muffiny kayla fot. Jeremy Simons

Składniki:

  • olej w sprayu
  • 2 duże garście liści młodego szpinaku, drobno posiekanego
  • 30 g sera feta o obniżonej zawartości soli i tłuszczu, pokruszonego
  • 140 g mąki pełnoziarnistej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • szczypta słodkiej papryki
  • 4 duże jajka 
  • 0,5 szklanki mleka o 2% zawartości tłuszczu
  • sól morska i mielony czarny pieprz do smaku
  • 1 łyżka orzeszków pinii

 

Sposób:

  1. Rozgrzej piekarnik do 180 stopni (160 z termoobiegiem) i włóż 6 papilotek do formy na 6 muffinek. Lekko spryskaj papilotki olejem w sprayu.
  2. Rozłóż szpinak i fetę do foremek.
  3. Do dużej miski przesiej mąkę, proszek do pieczenia oraz słodką paprykę i dobrze wymieszaj.
  4. W drugiej misce rozbełtaj jajka, mleko, sól i pieprz.
  5. Dodaj mieszankę jajeczną do mąki i delikatnie wymieszaj. Nie rób tego zbyt długo.
  6. Przełóż równe porcje ciasta do papilotek, na wierzchu każdej z nich połóż orzeszki pinii i je dociśnij.
  7. Piecz w piekarniku przez 15–20 minut lub do momentu, gdy ciasto się zetnie i przyrumieni. Poczekaj 2 minuty, aż muffinki przestygną – są gotowe do podania.
  8. Gdy muffinki będą już całkiem zimne, możesz włożyć je do lodówki (na maksymalnie 5 dni) lub do zamrażalnika (na nie więcej niż 2 miesiące).

Porcje: 2
Czas przygotowania: 5 minut
Czas gotowania: 20 minut
Poziom trudności: łatwe

Całodniowe menu, które stworzyła Kayla Itsines znajdziesz w kwietniowym numerze WH. Wszystkie przepisy pochodzą z książki "28 dni. Przewodnik po zdrowym jedzeniu i stylu życia" autorstwa Kayli Itsines wydanej przez wydawnictwo Znak 2018 r.

Komentarze

 (1)
ZOBACZ KOMENTARZE
ZOBACZ RÓWNIEŻ Zamknij