[ X ]

Drogi Użytkowniku,

W związku z tym, że począwszy od dnia 25.05.2018 r. na terenie Polski obowiązują nowe przepisy regulujące kwestie ochrony Państwa danych osobowych, Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), (dalej zwane RODO), Motor-Presse Polska sp. z o.o. z siedzibą we Wrocławiu (53-238) przy ul. Ostrowskiego 7, wpisana do rejestru przedsiębiorców Krajowego Rejestru Sądowego prowadzonego przez Sąd Rejonowy dla Wrocławia – Fabrycznej we Wrocławiu, VI Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego pod nr KRS: 0000151026, NIP: 8990026326, REGON: 930327847 o kapitale zakładowym w wysokości 2.860.000,00 złotych zachęcamy do zapoznania się ze zaktualizowaną treścią "Polityki prywatności" naszych Serwisów. Znajdują się w niej szczegółowe informacje na temat zasad przetwarzania danych osobowych na naszych stronach internetowych.

Kontynuując korzystanie z naszej strony internetowej (również poprzez zamknięcie tego komunikatu) z wykorzystaniem domyślnych ustawień przeglądarki internetowej w zakresie prywatności, wyrażasz zgodę na przetwarzanie danych osobowych przez Motor-Presse Polska Sp. z o. o oraz naszych Zaufanych Partnerów do celów marketingowych, w szczególności na potrzeby wyświetlania reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji. Pamiętaj, że wyrażenie zgody jest dobrowolne. Możesz też odmówić zgody lub ograniczyć jej zakres zmieniając ustawienia plików cookies w przeglądarce.

Kontynuuj przeglądanie

PODZIEL SIĘ



OCEŃ
5.0

Przepis na tabbouleh z tuńczykiem [dania z kaszy]

Jeśli masz ochotę na danie z kaszy, to mamy coś dla Ciebie. Tabbouleh w wersji WH, czyli sałatka z kaszy bulgur, cukinii i tuńczyka to potrawa smaczna i zdrowa. Na dodatek przygotujesz ją w mgnieniu oka. Spróbuj.

tabbouleh, kasz fot. shutterstock.com

Nie zawsze masz czas na kucharzenie, ale apetyt na zdrowe i smaczne dania raczej Cię nie opuszcza, prawda? Tabbouleh to sałatka z kaszy bulgur (poznaj różne rodzaje kasz i ich właściwości) i warzyw. Do naszej wersji dodaliśmy tez tuńczyka, bo to jedno z najlepszych źródeł białka. Dzięki naszej pomocy przygotowanie obiadu zajmie Ci nie więcej niż 20 minut. Jak to możliwe? Zdaj się na nas. Czas, start!

Przepis na tabbouleh z tuńczykiem

Kcal: 335 l Porcje: 4 l Czas: 20 min l Cukier: 3,4 g l Tł. nasyc.: 1,1 g

Składniki (na 4 porcje):

  • 150 g kaszy bulgur
  • 200 g cukinii
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • sok i starta skórka z 1/2 cytryny
  • 2 łyżki przyprawy sumak
  • 4 steki z tuńczyka
  • 6 dymek, posiekanych
  • 50 g natki pietruszki, posiekanej
  • 25 g liści mięty, posiekanych
  • szczypta mielonego ziela angielskiego
  • 50 g pestek granatu

Sposób przygotowania:

1. Zacznij od zalania kaszy w misce wrzącą wodą (ok. 200 ml, tak by ją przykryć). Miskę przykryj folią i odstaw na 20 minut.

2. Pokrój niedużą cukinię wzdłuż na paski i wysmaruj ją oliwą (1 łyżka) wymieszaną ze skórką cytryny. Wrzuć ją na patelnię i podpiekaj ok. 4 minut, aż lekko sczernieje. Przewróć i smaż jeszcze kilka minut. Odstaw.

3. Wymieszaj sumak (kupisz bez problemu w sieci) z resztą oliwy i wysmaruj miksturą steki. Wrzuć je na rozgrzaną patelnię i smaż 1-2 minuty z każdej strony. Rozmieszaj widelcem kaszę i dodaj cukinię, dymki, sok z cytryny, zioła, ziele angielskie i pestki granatu. Dobrze wszystko wymieszaj, ewentualnie dopraw i podawaj ze stekiem.

WH 03/2016

 

Komentarze

 
DODAJ KOMENTARZ
ZOBACZ RÓWNIEŻ Zamknij