[ X ]

Drogi Użytkowniku,

W związku z tym, że począwszy od dnia 25.05.2018 r. na terenie Polski obowiązują nowe przepisy regulujące kwestie ochrony Państwa danych osobowych, Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), (dalej zwane RODO), Motor-Presse Polska sp. z o.o. z siedzibą we Wrocławiu (53-238) przy ul. Ostrowskiego 7, wpisana do rejestru przedsiębiorców Krajowego Rejestru Sądowego prowadzonego przez Sąd Rejonowy dla Wrocławia – Fabrycznej we Wrocławiu, VI Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego pod nr KRS: 0000151026, NIP: 8990026326, REGON: 930327847 o kapitale zakładowym w wysokości 2.860.000,00 złotych zachęcamy do zapoznania się ze zaktualizowaną treścią "Polityki prywatności" naszych Serwisów. Znajdują się w niej szczegółowe informacje na temat zasad przetwarzania danych osobowych na naszych stronach internetowych.

Kontynuując korzystanie z naszej strony internetowej (również poprzez zamknięcie tego komunikatu) z wykorzystaniem domyślnych ustawień przeglądarki internetowej w zakresie prywatności, wyrażasz zgodę na przetwarzanie danych osobowych przez Motor-Presse Polska Sp. z o. o oraz naszych Zaufanych Partnerów do celów marketingowych, w szczególności na potrzeby wyświetlania reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji. Pamiętaj, że wyrażenie zgody jest dobrowolne. Możesz też odmówić zgody lub ograniczyć jej zakres zmieniając ustawienia plików cookies w przeglądarce.

Kontynuuj przeglądanie

REKLAMA

REKLAMA

PODZIEL SIĘ



OCEŃ
5.0

Przepis na stek z fasolką i porem [zdrowy przepis]

Mięsożernej części naszych Czytelniczek na pewno przypadnie do gustu to pyszne danie. Przed Wami prosty przepis na stek z fasolką i porem. Gwarantujemy, że będzie zdrowo i smacznie, a na dodatek ekspresowo, bo obiad przyrządzisz w nie więcej niż 20 minut. Gotowa?

przepis na stek W 20 minut wyczarujesz na talerzu kulinarne dzieło sztuki.

Przepis na stek z fasolką i porem

Kcal: 586 l Porcje: 4 l Czas: 20 min l Cukier: 4 g l Tł. nasyc.: 10,1 g

REKLAMA

Składniki (na 4 porcje):

  • 2 gałązki rozmarynu
  • 1 łyżka octu balsamicznego
  • 1 ząbek czosnku, zmiażdżony
  • 2 łyżki oliwy
  • 4 steki z polędwicy (ok. 120 g każdy)
  • 1 por, drobno pokrojony
  • 2 x 400 g puszki fasoli cannellini, odsączonej, opłukanej
  • 100 ml bulionu drobiowego
  • 1 łyżka ziarnistej musztardy
  • 200 g szpinaku baby
  • 1 łyżka soku z cytryny

Sposób przygotowania:

1. Wymieszaj 1 łyżkę oliwy z rozmarynem, czosnkiem, octem balsamicznym i wysmaruj marynatą mięso. Rozgrzej 1/2 łyżki oliwy i wrzuć pora – mieszaj i gotuj 5 minut. Dodaj teraz fasolę, zalej gorącym bulionem i zostaw na małym ogniu. Po kilku minutach dopraw i dodaj musztardę.

2. Rozgrzej mocno patelnię, strząśnij marynatę z mięsa i smaż je po 2 minuty z każdej strony (dostaniesz średnio wysmażone). Przełóż steki na deskę, przykryj folią aluminiową i daj im chwilę na odetchnięcie.

3. Przetrzyj papierowym ręcznikiem patelnię, rozgrzej 1/2 łyżki oliwy i wrzuć liście szpinaku. Podsmażaj 3 minuty, mieszając, dopraw i skrop sokiem z cytryny. Podawaj od razu ze stekami i fasolą.

A jeśli lubisz jeść smacznie, ale nie masz czasu an stanie przy kuchni, mamy dla Ciebie całą masę pomysłów na ekspresowe obiady. Co powiesz np. na aromatyczny bulion z estragonem? A na drugie może zaserwujesz pieczonego łososia z warzywami lub domowe burgery z wołowiną?

WH 03/2016

Komentarze

 (1)
ZOBACZ KOMENTARZE

REKLAMA

ZOBACZ RÓWNIEŻ Zamknij