Przepis na pastę twarogową z czarnuszką, rzodkiewką i szczypiorkiem
Ilość porcji
- 1
Czas
- 10 minut
Wartość odżywcza 1 porcji
- Energia - 281,4 kcal
- Białko - 18,3 g
- Tłuszcze - 18,7 g
- Węglowodany (og.) - 10 g
- Błonnik - 1,5 g
- Wapń - 209 mg
Składniki
- 70 g (ok. połowy opakowania) twarogu
- 1/2 kubka jogurtu naturalnego o obniżonej zawartości tłuszczu
- 3 rzodkiewki
- 1 łyżka posiekanego szczypiorku
- 1 łyżeczka czarnuszki
- 2 łyżki oleju lnianego nierafinowanego
- szczypta pieprzu
Sposób przygotowania
Olej, jogurt i twaróg umieść w misce i zblenduj na gładko (miksuj około 1-2 min). Następnie przełóż pastę do miseczki, dodaj startą na tarce rzodkiewkę i szczypiorek. Dopraw odrobiną pieprzu. Posyp czarnuszką.
Przepis pochodzi z książki „S.O.S. dla stawów” autorstwa Katarzyny Olejniczak i Anny Piekarczyk.
ZOBACZ TEŻ: Przepis na pulpety z dorsza w sosie pomidorowym