[ X ]

Drogi Użytkowniku,

W związku z tym, że począwszy od dnia 25.05.2018 r. na terenie Polski obowiązują nowe przepisy regulujące kwestie ochrony Państwa danych osobowych, Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), (dalej zwane RODO), Motor-Presse Polska sp. z o.o. z siedzibą we Wrocławiu (53-238) przy ul. Ostrowskiego 7, wpisana do rejestru przedsiębiorców Krajowego Rejestru Sądowego prowadzonego przez Sąd Rejonowy dla Wrocławia – Fabrycznej we Wrocławiu, VI Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego pod nr KRS: 0000151026, NIP: 8990026326, REGON: 930327847 o kapitale zakładowym w wysokości 2.860.000,00 złotych zachęcamy do zapoznania się ze zaktualizowaną treścią "Polityki prywatności" naszych Serwisów. Znajdują się w niej szczegółowe informacje na temat zasad przetwarzania danych osobowych na naszych stronach internetowych.

Kontynuując korzystanie z naszej strony internetowej (również poprzez zamknięcie tego komunikatu) z wykorzystaniem domyślnych ustawień przeglądarki internetowej w zakresie prywatności, wyrażasz zgodę na przetwarzanie danych osobowych przez Motor-Presse Polska Sp. z o. o oraz naszych Zaufanych Partnerów do celów marketingowych, w szczególności na potrzeby wyświetlania reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji. Pamiętaj, że wyrażenie zgody jest dobrowolne. Możesz też odmówić zgody lub ograniczyć jej zakres zmieniając ustawienia plików cookies w przeglądarce.

Kontynuuj przeglądanie

PODZIEL SIĘ



OCEŃ
5.0

Przepis na kolację: pieczony łosoś z brązowym ryżem

Proste składniki dają najlepsze efekty. Oto przepis na kolacje dla dwojga, który to potwierdza. Nie wymaga dużej zasobności portfela i nakładów pracy, ale smakuje doskonale. W bonusie otrzymasz mnóstwo zdrowych składników.

fot. shutterstock.com

Pieczony łosoś z brązowym ryżem

Pieczony łosoś jest zawsze świetny, ale tutaj tajemnicę smaku skrywają imbir i czosnek. Oba dodają słodkawej ostrości, która zachwyca. Palce lizać!

Składniki

  • 140 g brązowego ryżu,
  • 2 filety z łososia,
  • 2 łyżeczki świeżego imbiru,
  • 1 łyżka oliwy,
  • 1 ząbek czosnku, plasterki,
  • 2 łyżki sosu sojowego,
  • sok z 1 limonki,
  • 2 chińskie kapusty pak choi, przekrojone wzdłuż.

Sposób

1. Rozgrzej piekarnik do 180 °C.

2. Do garnka wsyp ryż i zalej zimną, lekko osoloną wodą. Doprowadź do wrzenia, zmniejsz gaz i gotuj 20 minut.

3. Połóż filety na blasze (skórą do dołu), skrop je oliwą i połóż na nich imbir pokrojony w słupki. Posyp solą i świeżo zmielonym
czarnym pieprzem.

4. Piecz rybę przez 12-14 minut, aż będzie lekko różowa na środku, a imbir nabierze ciemnozłotego koloru.

5. Na patelni rozgrzej trochę tłuszczu i podsmaż przez minutę czosnek. Dolej nieco wody, sos sojowy i sok z cytryny, wymieszaj. Wrzuć pak choi (przekrojoną stroną do dołu) i podsmażaj przez minutę. Obróć i dodaj jeszcze minutę smażenia.

6. Filety podawaj z ryżem i kapustą, a całość na talerzu polej resztą sosu z patelni.

Wypróbuj inne przepisy na kolację – krem z brokułów i groszku oraz potrawkę z marchewki i pomidorów.

WH 07-08/2016

Komentarze

 
DODAJ KOMENTARZ
ZOBACZ RÓWNIEŻ Zamknij