[ X ]

Drogi Użytkowniku,

W związku z tym, że począwszy od dnia 25.05.2018 r. na terenie Polski obowiązują nowe przepisy regulujące kwestie ochrony Państwa danych osobowych, Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), (dalej zwane RODO), Motor-Presse Polska sp. z o.o. z siedzibą we Wrocławiu (53-238) przy ul. Ostrowskiego 7, wpisana do rejestru przedsiębiorców Krajowego Rejestru Sądowego prowadzonego przez Sąd Rejonowy dla Wrocławia – Fabrycznej we Wrocławiu, VI Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego pod nr KRS: 0000151026, NIP: 8990026326, REGON: 930327847 o kapitale zakładowym w wysokości 2.860.000,00 złotych zachęcamy do zapoznania się ze zaktualizowaną treścią "Polityki prywatności" naszych Serwisów. Znajdują się w niej szczegółowe informacje na temat zasad przetwarzania danych osobowych na naszych stronach internetowych.

Kontynuując korzystanie z naszej strony internetowej (również poprzez zamknięcie tego komunikatu) z wykorzystaniem domyślnych ustawień przeglądarki internetowej w zakresie prywatności, wyrażasz zgodę na przetwarzanie danych osobowych przez Motor-Presse Polska Sp. z o. o oraz naszych Zaufanych Partnerów do celów marketingowych, w szczególności na potrzeby wyświetlania reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji. Pamiętaj, że wyrażenie zgody jest dobrowolne. Możesz też odmówić zgody lub ograniczyć jej zakres zmieniając ustawienia plików cookies w przeglądarce.

Kontynuuj przeglądanie

PODZIEL SIĘ



OCEŃ
4.3

Przepis na kolację: krem z brokułów i groszku

Sycącą, zdrową zupę możesz przyrządzić również na kolację. Przed Tobą pyszny i prosty przepis na krem z brokułów i groszku, który zawiera duże ilości błonnika i wartości odżywczych. Zrobisz go szybko i niskim kosztem. Gwarantujemy, że będzie smakowało.

fot. shutterstock.com

Krem z brokułów i groszku

Zupa na kolację? A co to za przesąd, że nie można? Zwłaszcza gdy dostajesz świetny smak, sycący błonnik i mnóstwo wartości odżywczych.

Składniki

  • 100 g quinoa,
  • 1 brokuł, oddzielnie kwiaty i łodygi,
  • 1 imbir, wielkości kciuka, posiekany,
  • 50 g czerwonej soczewicy,
  • 50 g zielonego groszku.

Sposób

1. Zalej quinoa w garnku 300 ml wody i dosyp szczyptę soli. Doprowadź do wrzenia, zmniejsz ogień i gotuj jeszcze ok. 7 minut. Odsącz i odstaw.

2. W innym garnku zalej lekko osoloną wodą łodygi brokuła, soczewicę i posyp pieprzem. Doprowadź do wrzenia i gotuj ok. 15 minut, aż łodygi zmiękną.

3. Wrzuć teraz różyczki brokuła z groszkiem. Znowu doprowadź do wrzenia, zmniejsz ogień na średni i gotuj ok. 5 minut.

4. Zblenduj całość ręcznym blenderem. Ostrożnie, bo gorące.

5. Przelej do misek, dodaj na wierzch ugotowaną quinoa i posyp grubą solą morską i tłuczonym czarnym pieprzem.

Wypróbuj także pozostałe pomysły na kolację – przepis na pieczonego łososia z brązowym ryżem oraz potrawkę z marchewki i pomidorów.

WH 07-08/2016

Komentarze

 
DODAJ KOMENTARZ
ZOBACZ RÓWNIEŻ Zamknij