[ X ]

Drogi Użytkowniku,

W związku z tym, że począwszy od dnia 25.05.2018 r. na terenie Polski obowiązują nowe przepisy regulujące kwestie ochrony Państwa danych osobowych, Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), (dalej zwane RODO), Motor-Presse Polska sp. z o.o. z siedzibą we Wrocławiu (53-238) przy ul. Ostrowskiego 7, wpisana do rejestru przedsiębiorców Krajowego Rejestru Sądowego prowadzonego przez Sąd Rejonowy dla Wrocławia – Fabrycznej we Wrocławiu, VI Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego pod nr KRS: 0000151026, NIP: 8990026326, REGON: 930327847 o kapitale zakładowym w wysokości 2.860.000,00 złotych zachęcamy do zapoznania się ze zaktualizowaną treścią "Polityki prywatności" naszych Serwisów. Znajdują się w niej szczegółowe informacje na temat zasad przetwarzania danych osobowych na naszych stronach internetowych.

Kontynuując korzystanie z naszej strony internetowej (również poprzez zamknięcie tego komunikatu) z wykorzystaniem domyślnych ustawień przeglądarki internetowej w zakresie prywatności, wyrażasz zgodę na przetwarzanie danych osobowych przez Motor-Presse Polska Sp. z o. o oraz naszych Zaufanych Partnerów do celów marketingowych, w szczególności na potrzeby wyświetlania reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji. Pamiętaj, że wyrażenie zgody jest dobrowolne. Możesz też odmówić zgody lub ograniczyć jej zakres zmieniając ustawienia plików cookies w przeglądarce.

Kontynuuj przeglądanie

PODZIEL SIĘ



OCEŃ
4.3

Przepis na kolację: kaszotto ze szparagami

Przed Tobą kolejny prosty, pyszny i niedrogi przepis na kolację. To zielone, kremowe kaszotto – przełamane chrupkością prażonych, laskowych orzechów – będzie gwiazdą każdej kolacji. Oprócz Ciebie.

szparagi fot. shutterstock.com

Kaszotto ze szparagami

Składniki

  • 1/2 pęczka natki pietruszki,
  • 1 garść szpinaku,
  • 1 łyżka oleju rzepakowego,
  • 120 g kaszy perłowej,
  • 1 l bulionu warzywnego,
  • 1 liść laurowy,
  • 1 łodyga selera, posiekana,
  • 1 pęczek szparagów
  • mała garść orzechów laskowych, uprażonych i grubo posiekanych.

Sposób

1. Posiekaj drobno szpinak z pietruszką i połącz z olejem, odrobiną wody, szczyptą soli i pieprzem. Możesz je zblendować lub utrzeć w moździerzu.

2. Zalej kaszę bulionem, wrzuć liść laurowy i doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień, dodaj przygotowane wcześniej pietruszkowo-szpinakowe pesto i posiekany seler. Gotuj 15 minut.

3. Wrzuć do garnka połowę szparagów pociętych w centymetrowe kawałki. Gotuj kolejne 5-10 minut, aż kasza będzie miękka. Twoje kaszotto powinno być już lekko kremowe.

4. Rozgrzej mocno patelnię z odrobiną tłuszczu i wrzuć resztę szparagów pociętych w kawałki (główki 4 cm, reszta 1 cm).

5. Podpieczone z każdej strony szparagi przełóż do garnka z kaszą, wymieszaj, dopraw solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Przełóż do misek i posyp uprażonymi, posiekanymi orzechami laskowymi.  

Wypróbuj także pozostałe pomysły na kolację – przepis na pieczonego łososia z brązowym ryżempotrawkę z marchewki i pomidorów oraz krem z brokułów i groszku.

WH 07-08/2016

Komentarze

 
DODAJ KOMENTARZ
ZOBACZ RÓWNIEŻ Zamknij