[ X ]

Drogi Użytkowniku,

W związku z tym, że począwszy od dnia 25.05.2018 r. na terenie Polski obowiązują nowe przepisy regulujące kwestie ochrony Państwa danych osobowych, Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), (dalej zwane RODO), Motor-Presse Polska sp. z o.o. z siedzibą we Wrocławiu (53-238) przy ul. Ostrowskiego 7, wpisana do rejestru przedsiębiorców Krajowego Rejestru Sądowego prowadzonego przez Sąd Rejonowy dla Wrocławia – Fabrycznej we Wrocławiu, VI Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego pod nr KRS: 0000151026, NIP: 8990026326, REGON: 930327847 o kapitale zakładowym w wysokości 2.860.000,00 złotych zachęcamy do zapoznania się ze zaktualizowaną treścią "Polityki prywatności" naszych Serwisów. Znajdują się w niej szczegółowe informacje na temat zasad przetwarzania danych osobowych na naszych stronach internetowych.

Kontynuując korzystanie z naszej strony internetowej (również poprzez zamknięcie tego komunikatu) z wykorzystaniem domyślnych ustawień przeglądarki internetowej w zakresie prywatności, wyrażasz zgodę na przetwarzanie danych osobowych przez Motor-Presse Polska Sp. z o. o oraz naszych Zaufanych Partnerów do celów marketingowych, w szczególności na potrzeby wyświetlania reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji. Pamiętaj, że wyrażenie zgody jest dobrowolne. Możesz też odmówić zgody lub ograniczyć jej zakres zmieniając ustawienia plików cookies w przeglądarce.

Kontynuuj przeglądanie

REKLAMA
REKLAMA
PODZIEL SIĘ



OCEŃ
5.0

Przepis na chrupiącą cynamonową granolę z orzechami pekan i miodem

Chrupiąca, słodka i pełna samych dobroci. Drogie Panie, przedstawiamy śniadaniowy majstersztyk, który przygotujecie w swojej kuchni w mniej niż 10 minut - oto domowa granola.

granola fot. shutterstock

Szukasz pomysłu na łatwą, szybką, zdrową i wysokobłonnikową przekąskę lub śniadanie? Przychodzimy z pomocą. Oto przepis na pełną orzechów, nasion i płatków owsianych granolę, która świetnie sprawdzi się zarówno jako samodzielna przekąska, a także chrupiąca posypka do jogurtu naturalnego i składnik owocowej michy zalanej mlekiem kokosowym. Włącz wyobraźnię i wyczaruj sobie idealny posiłek.

Składniki:

 

REKLAMA

Suche:

  • 300g płatków owsianych
  • 80g orzechów laskowych
  • 80g orzechów pekan
  • 100g pestek dyni
  • 100g nasion słonecznika
  • duża szczypta cynamonu
  • szczypta soli

Mokre:

  • 3 łyżki oleju rzepakowego
  • 3 łyżki miodu
  • 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego

Sposób:

  1. Piekarnik ustaw na termoobieg i nagrzej do 160 stopni.
  2. Suche składniki wymieszaj w dużej misce.
  3. Miód umieść w garnku i delikatnie podgrzej, do momentu aż będzie płynny. Zdejmij z ognia i przelej do miski. Dodaj do niego resztę mokrych składników i dokładnie wymieszaj do momentu, aż całość zrobi się jasna.
  4. Mokre składniki dodaj do suchych i wymieszaj tak, by wszystkie płatki i orzechy były dokładnie pokryte.
  5. Całość wysyp na wyłożoną papierem do pieczenia blachę i rozłóż tak, by stworzyła równą warstwę.
  6. Blachę umieść na środkowym poziomie w piekarniku i piecz do momentu, aż całość lekko zbrązowieje (ok 30-45 minut). Pamiętaj, by co 15 minut potrząsnąć blachą - dzięki temu cała granola upiecze się równomiernie.
  7. Po upieczeniu wyjmij blachę z piekarnika i odstaw do ostygnięcia. Zimną granolę przesyp do słoika.

W najnowszym, czerwcowym numerze Women's Health, znajdziesz wskazówki, jak ulepszyć powyższy przepis, sprawdź!

A jeśli potrzebujesz więcej śniadaniowych inspiracji, nie tylko słodkich, zajrzyj tutaj.


Komentarze

 (2)
ZOBACZ KOMENTARZE
REKLAMA
ZOBACZ RÓWNIEŻ Zamknij