Ich blogi mają tysiące odsłon i fanek. Najbardziej popularne polskie blogerki kulinarne dzielą się z WH swoimi przepisami na dania proste, szybkie i zdrowe.
Autorka: Magda Cielenga-Wiaterek (zielenina.blogspot.com)
Prawniczka, która pasję do paragrafów zamieniła na miłość do gotowania i i zdrowej kuchni. Prawo wykorzystuje do tego, by walczyć w obronie zwierząt i środowiska. W tym roku wydała książkę „Zielenina na talerzu”.
„Najzdrowsza kuchnia to ta, która rządzi się prawami natury i wykorzystuje sezonowe składniki”.
Burgery bez mięsa
Dynia jest nie tylko bombą cennych składników ( cynk, potas, fosfor, beta-karoten i witaminy z grupy B, ale to warzywo całkowicie pozbawione sodu. Pomaga w odchudzaniu, obniża ciśnienie i odkwasza organizm.
Składniki
- 1 szklanka białej fasoli, namoczonej na noc
- 2 liście laurowe
- 1 ząbek czosnku
- 2 łyżki oliwy
- mała gałązka rozmarynu i tymianku
- 1/4 niewielkiej dyni, na przykład hokkaido
- 1/4 szklanki płatków drożdżowych, bezglutenowych
- 1/2 łyżeczki wędzonej papryki
- 1 cebula
- 1 łyżeczka soli
- 1 ząbek czosnku
- 1/2 łyżeczki pieprzu
- bezglutenowa bułka tarta lub inna ulubiona panierka
- olej do smażenia
Zobacz także, jak zrobić sałatkę z jarmużem według pomysłu Marty Dymek i wypróbuj przepis na orkiszową tartę z owocami, łososia na parze oraz gofry z fenkułem autorstwa Darii Ładochy, Sylwii Majcher i Mai Sobczak.
Komentarze
~Ania, 2018-09-21 21:02:36
Potwierdzenie zgłoszenia naruszenia regulaminu
Czy zgłoszony wpis zawiera treści niezgodne z regulaminem?