[ X ]

Drogi Użytkowniku,

W związku z tym, że począwszy od dnia 25.05.2018 r. na terenie Polski obowiązują nowe przepisy regulujące kwestie ochrony Państwa danych osobowych, Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), (dalej zwane RODO), Motor-Presse Polska sp. z o.o. z siedzibą we Wrocławiu (53-238) przy ul. Ostrowskiego 7, wpisana do rejestru przedsiębiorców Krajowego Rejestru Sądowego prowadzonego przez Sąd Rejonowy dla Wrocławia – Fabrycznej we Wrocławiu, VI Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego pod nr KRS: 0000151026, NIP: 8990026326, REGON: 930327847 o kapitale zakładowym w wysokości 2.860.000,00 złotych zachęcamy do zapoznania się ze zaktualizowaną treścią "Polityki prywatności" naszych Serwisów. Znajdują się w niej szczegółowe informacje na temat zasad przetwarzania danych osobowych na naszych stronach internetowych.

Kontynuując korzystanie z naszej strony internetowej (również poprzez zamknięcie tego komunikatu) z wykorzystaniem domyślnych ustawień przeglądarki internetowej w zakresie prywatności, wyrażasz zgodę na przetwarzanie danych osobowych przez Motor-Presse Polska Sp. z o. o oraz naszych Zaufanych Partnerów do celów marketingowych, w szczególności na potrzeby wyświetlania reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji. Pamiętaj, że wyrażenie zgody jest dobrowolne. Możesz też odmówić zgody lub ograniczyć jej zakres zmieniając ustawienia plików cookies w przeglądarce.

Kontynuuj przeglądanie

REKLAMA
REKLAMA
PODZIEL SIĘ



OCEŃ
4.3

Pizza na spodzie z kalafiora [wideo tutorial]

Kilka prostych sztuczek zmieni włoskiego cheat meala w niskokaloryczną przekąskę. Bellissimo!

pizza z kalafiora Pizza z kalafiora

Nieprzetworzone

Gdy słyszysz quattro formaggi, mówisz: „Tak, poproszę”? Nie wiń za to siły swojej woli – wysokotłuszczowe, przetworzone produkty (takie jak ser) szybko uzależniają. Zamiast nich wybieraj dodatki niskotłuszczowe, dzięki którym nie będziesz się przejadać.

Ciasto do lamusa

Dieta bogata w skrobię to prosta droga do fałdek na brzuchu. I to jest jej najmniejszy minus. Regularne spożywanie produktów o wysokim IG daje o 49% większe ryzyko zachorowania na raka płuc niż w przypadku stosowania diety o niskim IG. Niech pełne ziarna wrócą do łask!

Moc kalafiora

Kalafior nie tylko stanowi doskonałą podstawę dla pizzy, ale jest także świetnym źródłem witaminy C (100 g pokrywa 70% dziennego zapotrzebowania). Dzięki temu świetnie sprawdzi się w sezonie przeziębieniowym, a także wspomoże utratę tkanki tłuszczowej.

Amore pomidore

Pomidory są bogatym źródłem likopenu – przeciwutleniacza, który redukuje poziom złego cholesterolu (LDL). Świetnie sprawdzą się także po treningu – badania dowodzą, że pomagają one ukoić obolałe mięśnie i stawy. Suszone? Jak najbardziej.

Graj w zielone

Wpisz pesto na listę podstawowego wyposażenia swojej lodówki. To zielone cudo, o bogatym smaku umami, pobudza apetyt podczas jedzenia i pomaga w utrzymaniu zadowolenia po skończeniu posiłku.

 

Składniki, których będzie potrzebować:

  • 1 duży kalafior
  • 70 g mielonych migdałów
  • 1 łyżka mąki bezglutenowej
  • 1 łyżka suszonego tymianku
  • 3 średnie jaja, rozkłócone
  • oliwa do skropienia
  • 2 łyżki pesto
  • 6 pomidorków koktajlowych
  • 150 g karczochów ze słoika
  • garść rukoli
  • 2 suszone pomidory, posiekane

Przepis znajdziesz w filmie:

Komentarze

 (1)
ZOBACZ KOMENTARZE

REKLAMA

REKLAMA
ZOBACZ RÓWNIEŻ Zamknij