[ X ]

Drogi Użytkowniku,

W związku z tym, że począwszy od dnia 25.05.2018 r. na terenie Polski obowiązują nowe przepisy regulujące kwestie ochrony Państwa danych osobowych, Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), (dalej zwane RODO), Motor-Presse Polska sp. z o.o. z siedzibą we Wrocławiu (53-238) przy ul. Ostrowskiego 7, wpisana do rejestru przedsiębiorców Krajowego Rejestru Sądowego prowadzonego przez Sąd Rejonowy dla Wrocławia – Fabrycznej we Wrocławiu, VI Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego pod nr KRS: 0000151026, NIP: 8990026326, REGON: 930327847 o kapitale zakładowym w wysokości 2.860.000,00 złotych zachęcamy do zapoznania się ze zaktualizowaną treścią "Polityki prywatności" naszych Serwisów. Znajdują się w niej szczegółowe informacje na temat zasad przetwarzania danych osobowych na naszych stronach internetowych.

Kontynuując korzystanie z naszej strony internetowej (również poprzez zamknięcie tego komunikatu) z wykorzystaniem domyślnych ustawień przeglądarki internetowej w zakresie prywatności, wyrażasz zgodę na przetwarzanie danych osobowych przez Motor-Presse Polska Sp. z o. o oraz naszych Zaufanych Partnerów do celów marketingowych, w szczególności na potrzeby wyświetlania reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji. Pamiętaj, że wyrażenie zgody jest dobrowolne. Możesz też odmówić zgody lub ograniczyć jej zakres zmieniając ustawienia plików cookies w przeglądarce.

Kontynuuj przeglądanie

REKLAMA
REKLAMA
PODZIEL SIĘ



OCEŃ
5.0

Pierniczki miodowe bez cukru - przepis na zdrowe ciasteczka

Specjalnie dla Czytelniczek WH Agata Łopatka, autorka bloga Przepis na sukces przygotowała przepis na zdrowe ciasteczka bez cukru. Idealne na święta i nie tylko.

pierniczki miodowe Pierniczki miodowe (fot. @przepis_na_sukces)

Przepis na pierniczki miodowe

Składniki:

  • 200 g płynnego miodu
  • 200 g mąki ryżowej
  • 15 g przyprawy do piernika
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 żółtko
  • szczypta soli

Sposób przygotowania:

  1. Wszystkie składnik połącz ze sobą w misce. Najpierw mieszaj za pomocą łyżki, a następnie wyrabiaj ciasto rękoma. Ugniataj, aż do momentu połączenia się dokładnie składników i utworzenia jednorodnego ciasta.
  2. Tak powstałe ciasto, wyłóż na folię aluminiową, a następnie lekko rozpłaszcz, aby lepiej się schłodziło. Rozpłaszczony kawałek ciasta owiń dokładnie folią. Odstaw je do lodówki na 24 godziny. 
  3. Po schłodzeniu, ciasto małymi partiami rozwałkowywuj na stolnicy (na wysokość około 0,5 cm) i wycinaj dowolne kształty. Ułóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
  4. Piecz przez około 10 minut w 170 stopniach bez termoobiegu w funkcji pieczenia góra-dół.
  5. Pierniczki zaraz po upieczeniu są twarde. Należy przechowywać je w szczelnie zamkniętym pudełku z kilkoma plasterkami jabłka. Dzięki temu pierniczki zrobią się miękkie, a na dodatek aromatyczne.

Wskazówki:

Jeśli lubisz ozdabiać ciasteczka, pierniczki można dodatkowo udekorować roztopioną gorzką czekoladą i posypać posiekanymi orzeszkami. Nabiorą wyjątkowego uroku.

Mąkę ryżową możesz zastąpić owsianą lub jaglaną.

REKLAMA

Pamiętaj aby miód był w postaci płynnej, a nie krystalicznej.

Agata Łopatka jest jedną z wybranych przez nas 20 influencerek, które zaprosiłyśmy do współpracy przy najnowszym, grudniowym numerze Women's Health. Zapraszamy Was na jej blog Przepis na sukces, gdzie znajdziecie więcej zdrowych przepisów bez cukru, produktów instant i ulepszaczy. Zapraszamy również do kiosków po najnowszy numer Women's Healt.

Komentarze

 
DODAJ KOMENTARZ
REKLAMA
ZOBACZ RÓWNIEŻ Zamknij