[ X ]

Drogi Użytkowniku,

W związku z tym, że począwszy od dnia 25.05.2018 r. na terenie Polski obowiązują nowe przepisy regulujące kwestie ochrony Państwa danych osobowych, Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), (dalej zwane RODO), Motor-Presse Polska sp. z o.o. z siedzibą we Wrocławiu (53-238) przy ul. Ostrowskiego 7, wpisana do rejestru przedsiębiorców Krajowego Rejestru Sądowego prowadzonego przez Sąd Rejonowy dla Wrocławia – Fabrycznej we Wrocławiu, VI Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego pod nr KRS: 0000151026, NIP: 8990026326, REGON: 930327847 o kapitale zakładowym w wysokości 2.860.000,00 złotych zachęcamy do zapoznania się ze zaktualizowaną treścią "Polityki prywatności" naszych Serwisów. Znajdują się w niej szczegółowe informacje na temat zasad przetwarzania danych osobowych na naszych stronach internetowych.

Kontynuując korzystanie z naszej strony internetowej (również poprzez zamknięcie tego komunikatu) z wykorzystaniem domyślnych ustawień przeglądarki internetowej w zakresie prywatności, wyrażasz zgodę na przetwarzanie danych osobowych przez Motor-Presse Polska Sp. z o. o oraz naszych Zaufanych Partnerów do celów marketingowych, w szczególności na potrzeby wyświetlania reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji. Pamiętaj, że wyrażenie zgody jest dobrowolne. Możesz też odmówić zgody lub ograniczyć jej zakres zmieniając ustawienia plików cookies w przeglądarce.

Kontynuuj przeglądanie

PODZIEL SIĘ



OCEŃ
5.0

Niskokaloryczne menu na cały dzień - 5 dań z 5 składników

Migdały, kozi ser, mięta, czerwona kapusta, tuńczyk - wstaw te produkty do swojego menu i chudnij z apetytem. Poznaj 5 prostych przepisów na 5 niskokalorycznych potraw.

zdrowe produkty fot. Mitch Mandel

Migdały

Dwa razy w tygodniu garść tych pełnych białka i błonnika orzechów o 1/3 zmniejsza ryzyko przybierania na wadze. W stosunku do tych, którzy ich nie jedzą.

Kozi ser

Ten fermentowany król koziego nabiału jest wielkim źródłem kwasu mlekowego, który napędza metabolizm i odgania precz widmo otyłości.

Mięta

Udowodniono, że jej zapach tłumi apetyt. Badani wąchali miętę co 2 godziny< i okazało się, że nieświadomie zmniejszyli tygodniową dawkę kalorii o 2800 kcal.

Czerwona kapusta

Badania pokazują, że antocyjany, odpowiedzialne za purpurowy kolor liści, powstrzymują także wzrost tkanki tłuszczowej. Taka sprawa.

Tuńczyk

Uczeni sądzą, że tuńczykowy kwas DHA, będący częścią kwasów omega-3, może regulować poziom tkanki tłuszczowej już na poziomie genów.

Sięgnij do zapasów

  • Jaja
  • Czerwona cebula
  • Sok z limonki
  • Marchew
  • Marynowane jalapeños
  • Kukurydziane tortille
  • Miód
  • Borówki
  • Majonez
  • Pasta miso
  • Spody do babeczek

Śniadanie

Omlet z miętą i kozim serem

Omlet z miętą i kozim serem, fot. Mitch Mandel

Pokrusz 30 g koziego sera i wymieszaj z 1 łyżką posiekanej mity. Wbij do miski 2 jajka, dodaj 1 łyżkę drobno posiekanej czerwonej cebuli, sól i pieprz. Wymieszaną miksturę wylej na patelnię, przykryj i duś 1,5 minuty. Wysyp na wierzch ser, złóż omlet na pół, przykryj i smaż 2-3 minuty.

Lunch

Tacos z tuńczykiem

Tacos z tuńczykiem, fot. Mitch Mandel

140 g odsączonego tuńczyka z puszki wymieszaj z 2 łyżkami soku z limonki, 2 łyżkami posiekanej czerwonej cebuli, 1 łyżką posiekanej mięty i ½ łyżeczki oliwy. Osobno wymieszaj ½ szklanki posiekanej czerwonej kapusty, ¼ szklanki startej marchewki i 1 łyżkę jalapeño. Wyłóż mikstury na 2 gorące tortille, posyp miętą i zawiń.

ZOBACZ TEŻ: 10 sprawdzonych przepisów na dania jednogarnkowe

Przekąska

Słodko-ostry miks

Słodko-ostry miks, fot. Mitch Mandel

Rozgrzej piekarnik do 235 C. Wymieszaj ¼ szkl. migdałów z 1½ łyżeczki miodu, ½ łyżeczki oliwy, ½ łyżeczki czarnego pieprzu (świeżo zmielonego) i szczyptą soli. Wyłóż blachę papierem lub folią, rozłóż migdały i piecz ok. 6 minut. Ostudź, przesyp do miski i dodaj garść amerykańskich borówek.

Kolacja

Burger z tuńczykiem

Burger z tuńczykiem, fot. Mitch Mandel

140 g odsączonego tuńczyka z puszki wymieszaj z 2 łyżkami startej marchewki, 1 łyżką posiekanej mięty, 1 łyżeczką marynowanej jalapeño i 1 surowym białkiem jajka. Zrób 2 burgery i podsmaż na oliwie przez 2 minuty z każdej strony. Zawiń każdy w liść czerwonej kapusty i dodaj dressing z 1 łyżki majonezu i 1 łyżeczki pasty miso. Posyp siekanymi migdałami. Żeby Twój burger był bardziej wyrazisty, dodaj łyżkę marynaty z papryki.

Deser

Tartinki z kozim serem i migdałami

Tartinki z kozim serem i migdałami, fot. Mitch Mandel

Rozgrzej piekarnik do 220 C. Wstaw na chwilę 3 babeczki, aby się lekko ogrzały. Podpraż na suchej patelni 1 łyżkę migdałów i grubo posiekaj. Wymieszaj 30 g koziego sera z 1 łyżeczką miodu i napełnij babeczki. Posyp posiekanymi migdałami i listkami mięty. Możesz dodać więcej miodu, jeżeli lubisz.

WH 03/2017

Komentarze

 
DODAJ KOMENTARZ
ZOBACZ RÓWNIEŻ Zamknij