Dlaczego warto jeść mleko, jogurt, ser
Niskotłuszczowe, bogate w wapń jedzenie pomaga w dłuższej perspektywie zrzucić wagę. Badania opublikowane w „British Journal of Nutrition” przekonują, że kobiety, które podwoiły dzienne spożycie wapnia z 600 mlg na dzień do 1200 mlg, podczas 15 tygodni straciły średnio 7,5 kg – bez cięcia kalorii!
25% o tyle przyspieszysz metabolizm i przemodelowanie sylwetki, jeżeli rekomendowaną, dzienną dawkę białka rozłożysz w miarę równo na wszystkie pięć posiłków.
Jogurt naturalny o obniżonej zawartości tłuszczu, a szczególnie ten w rodzaju jogurtu greckiego, dostarcza przyjaznych dla mięśni białek i zawiera mniej cukru niż inne jego rodzaje. Odtłuszczony serek wiejski jest proteinową wagą ciężką, ze swoimi 14 g na pół kubeczka.
Dodatkowo, poza zbudowaniem mięśni, wapń pomoże Ci uzyskać mocną, imponującą blaskiem i gęstością grzywę, ponieważ włosy to prawie w całości białko.
Powyższy fragment artykułu artykuł pochodzi z wydania specjalnego WH "Bądź piękna nago". Przejdź na kolejna stronę, by dowiedzieć się więcej!
Komentarze