[ X ]

Drogi Użytkowniku,

W związku z tym, że począwszy od dnia 25.05.2018 r. na terenie Polski obowiązują nowe przepisy regulujące kwestie ochrony Państwa danych osobowych, Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), (dalej zwane RODO), Motor-Presse Polska sp. z o.o. z siedzibą we Wrocławiu (53-238) przy ul. Ostrowskiego 7, wpisana do rejestru przedsiębiorców Krajowego Rejestru Sądowego prowadzonego przez Sąd Rejonowy dla Wrocławia – Fabrycznej we Wrocławiu, VI Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego pod nr KRS: 0000151026, NIP: 8990026326, REGON: 930327847 o kapitale zakładowym w wysokości 2.860.000,00 złotych zachęcamy do zapoznania się ze zaktualizowaną treścią "Polityki prywatności" naszych Serwisów. Znajdują się w niej szczegółowe informacje na temat zasad przetwarzania danych osobowych na naszych stronach internetowych.

Kontynuując korzystanie z naszej strony internetowej (również poprzez zamknięcie tego komunikatu) z wykorzystaniem domyślnych ustawień przeglądarki internetowej w zakresie prywatności, wyrażasz zgodę na przetwarzanie danych osobowych przez Motor-Presse Polska Sp. z o. o oraz naszych Zaufanych Partnerów do celów marketingowych, w szczególności na potrzeby wyświetlania reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji. Pamiętaj, że wyrażenie zgody jest dobrowolne. Możesz też odmówić zgody lub ograniczyć jej zakres zmieniając ustawienia plików cookies w przeglądarce.

Kontynuuj przeglądanie

REKLAMA
REKLAMA
PODZIEL SIĘ



OCEŃ
5.0

Kuchnia orientalna: 5 egzotycznych dodatków

Słyszałyście o takich produktach jak sumak czy harissa? Kilka prostych dodatków przeniesie Was do królestwa Orientu. Zapraszamy na nasz bazar pachnący pełną aromatu i zdrowych składników kuchnią orientalną. Zabierzcie ze sobą tylko apetyt i entuzjazm – resztę znajdziecie na miejscu.

szafran fot. shutterstock.com

Przygotowaliśmy już dla Was 5 pysznych przepisów na orientalny obiad. Teraz czas dowiedzieć się, w czym tkwi sekret aromatu kuchni orientalnej.

Woda różana

REKLAMA

Na Bliskim Wschodzie dodaje się ją do wszystkiego – od gulaszu z kurczaka po słodką baklawę. Spróbuj dodać kilka kropli do koktajli lub ryżu.

Melasa z granatu

Słodko-kwaśny smak jest tajną bronią wielu bliskowschodnich dań lub dressingów. Świetnie się sprawdza jako dodatek do koktajli.

Harissa

Tradycyjnie używana w kuchniach Orientu ostra pasta z wielu przypraw (z przewagą tych ostrych). Doskonała do marynowania i przyprawiania mięs.

Szafran

Najdroższa przyprawa świata dodaje potrawom niepowtarzalnego, żółtego koloru i aromatu gorzkiego miodu. Do dań z ryżem lub owoców morza – bezcenna.

Sumak

Sproszkowane jagody w kolorze ceglanym, o lekko kwaskowatym smaku, są podstawowym dodatkiem do słynnego falafela. Użyj do każdego dania, do którego pasuje cytryna.

WH 07-08/2015

Komentarze

 
DODAJ KOMENTARZ
REKLAMA
ZOBACZ RÓWNIEŻ Zamknij