Gotowana w bulionie drobiowym lub warzywnym komosa ryżowa dostarczy nam wszystkich niezbędnych aminokwasów, ale też wapnia, żelaza i białka. Co najdziwniejsze, mimo że jest obrzydliwie zdrowa, jest także bardzo smaczna. Oto 10 przepisów z komosą ryżową od WH na pogłębienie znajomości.
1. Ujędrniająca gęsta zupa
Porcje 1 | Kcal 504 | Gotowe w 45 minut
- 10 tygrysich krewetek,
- 1 cebula,
- 40 g czarnej komosy,
- 1 ziemniak,
- 10 g groszku,
- 1 g bobu,
- 1 jajko na twardo.
- Wrzuć 10 krewetek do 0,5 l wody razem ze zmiażdżonym czosnkiem, posiekaną cebulą, komosą, kostkami ziemniaka i gotuj 30 minut. 10 minut przed końcem dodaj bób. Wyjmij krewetki, obierz z pancerzy, pokrój i z powrotem do wywaru. Dodaj pokrojone jajko i groszek. Gotuj na delikatnym ogniu kolejnych kilka minut. Dobrze dopraw i podawaj z kleksem śmietany.
Samo dobro: krewetki to białkowy hit, a jedna porcja zawiera mniej niż 1 g tłuszczów nasyconych.
Komentarze
~Urszula, 2018-01-14 21:51:18
~Gosc, 2017-10-22 09:51:05
~Sklep internetowy, 2016-09-23 09:36:50
Potwierdzenie zgłoszenia naruszenia regulaminu
Czy zgłoszony wpis zawiera treści niezgodne z regulaminem?
Potwierdzenie zgłoszenia naruszenia regulaminu
Czy zgłoszony wpis zawiera treści niezgodne z regulaminem?
Potwierdzenie zgłoszenia naruszenia regulaminu
Czy zgłoszony wpis zawiera treści niezgodne z regulaminem?