[ X ]

Kontynuując korzystanie z naszej strony internetowej (również poprzez zamknięcie tego komunikatu), wyrażasz zgodę na przetwarzanie Twoich danych osobowych na zasadach wskazanych w "Polityce prywatności"

Kontynuuj przeglądanie

REKLAMA
REKLAMA
PODZIEL SIĘ


OCEŃ
3.9

Jak urozmaicić kawę? 6 pomysłów

Oprócz tradycyjnego Latte, Americano, Cappuccino i Espresso, niektóre kawiarnie serwują małą czarną z tonikiem, nasionami chia i innymi oryginalnymi dodatkami. Przed Tobą nowe oblicza kawy, które świetnie wyglądają i smakują. 

 

Kawa z tęczową pianką

Chociaż o kolorowej kawie zrobiło się głośno stosunkowo niedawno, zdążyła już podbić Instagram. Twórcą tęczowego latte jest barista z Las Vegas, który do tworzenia wzorów na piance używa naturalnych barwników spożywczych. Wygląda zachęcająco, co? 

 

 

Kurkumowe latte

Nie zawiera kofeiny, ale postawi Cię na nogi, gdy złapiesz przeziębienie. Wzmacnia również odporność i pomaga na kłopoty z zasypianiem. Latte z kurkumą wykonasz ze startego korzenia kurkumy i mleka migdałowego lub kokosowego. 

REKLAMA

REKLAMA

 

Kawa z tonikiem

Orzeźwia podczas upałów i świetnie stawia na nogi. Kawa z tonikiem to alternatywa dla tradycyjnej kawy mrożonej. Jeśli jesteś ciekawa jej smaku, w kilka minut możesz przygotować ją w domu. 60 ml świeżo zaparzonego espresso wlej do szklanki wypełnionej kostkami lodu i 120 ml toniku. Gotowe.

 

 

Dyniowe latte

Wykorzystaj sezon na dynię i zrób z nią pyszny, rozgrzewający napój. Dodatkowy atut: dyniowe latte jest bardzo proste do przygotowania. Miksujesz espresso, mleko, odrobinę cukru, upieczoną dynię, ulubione przyprawy korzenne i możesz pić.

REKLAMA

 

Kawowe smoothie z bananem i nasionami chia

Zapełnia żołądek, dodaje energii i smakuje. Idealne na śniadanie i przekąskę w pracy. Przygotowanie: 30 ml schłodzonej kawy zmiksuj z 200 ml czekoladowego mleka sojowego, łyżką gorzkiego kakao, bananem i nasionami chia. Voila, można pić.

 

 

Pudding kawowy z chia

Zrobienie takiego puddingu to bułka z masłem, a smakuje świetnie. Wystarczy, że 3 łyżki chia wsypiesz do kawy (zrobionej z dwóch łyżek kawy rozpuszczalnej) i odstawisz do lodówki na minimum trzy godziny. Gdy powstanie pudding, dorzucasz ulubione dodatki - owoce, orzechy albo płatki kokosowe - i delektujesz się smakiem.

WH

Komentarze

 
DODAJ KOMENTARZ

REKLAMA

REKLAMA
ZOBACZ RÓWNIEŻ Zamknij