[ X ]

Drogi Użytkowniku,

W związku z tym, że począwszy od dnia 25.05.2018 r. na terenie Polski obowiązują nowe przepisy regulujące kwestie ochrony Państwa danych osobowych, Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), (dalej zwane RODO), Motor-Presse Polska sp. z o.o. z siedzibą we Wrocławiu (53-238) przy ul. Ostrowskiego 7, wpisana do rejestru przedsiębiorców Krajowego Rejestru Sądowego prowadzonego przez Sąd Rejonowy dla Wrocławia – Fabrycznej we Wrocławiu, VI Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego pod nr KRS: 0000151026, NIP: 8990026326, REGON: 930327847 o kapitale zakładowym w wysokości 2.860.000,00 złotych zachęcamy do zapoznania się ze zaktualizowaną treścią "Polityki prywatności" naszych Serwisów. Znajdują się w niej szczegółowe informacje na temat zasad przetwarzania danych osobowych na naszych stronach internetowych.

Kontynuując korzystanie z naszej strony internetowej (również poprzez zamknięcie tego komunikatu) z wykorzystaniem domyślnych ustawień przeglądarki internetowej w zakresie prywatności, wyrażasz zgodę na przetwarzanie danych osobowych przez Motor-Presse Polska Sp. z o. o oraz naszych Zaufanych Partnerów do celów marketingowych, w szczególności na potrzeby wyświetlania reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji. Pamiętaj, że wyrażenie zgody jest dobrowolne. Możesz też odmówić zgody lub ograniczyć jej zakres zmieniając ustawienia plików cookies w przeglądarce.

Kontynuuj przeglądanie

REKLAMA
REKLAMA
PODZIEL SIĘ



OCEŃ
3.9

Jak smażyć naleśniki: sprawdzone sposoby

No jak to, jak smażyć naleśniki? Przecież to prościzna, bułka z masłem... Dobrze wiemy, że wiesz, jak przygotować ciasto na naleśniki. Gdyby Ci się jednak zapomniało, podpowiadamy.

naleśniki fot. shutterstock.com

Ciasto na naleśniki:

  • 1 szklanka mleka
  • 1 szklanka wody mineralnej niegazowanej
  • 1,5 szklanki mąki pełnoziarnistej i szczypta soli
  • 1 łyżka oleju
  • 2 jajka

Narzędzia:

  • miska
  • patelnia (najlepiej teflonowa)
  • drewniana lub plastikowa łopatka
  • mała chochla do nalewania ciasta
  • mieszadełko
  • mikser

Jak zrobić naleśniki:

REKLAMA

1. Wymieszaj jajka z wodą i mlekiem, posól. Powoli dosypuj mąkę i miksuj. Ciasto powinno mieć konsystencję śmietany.

2. Rozgrzej na patelni olej i wlej ciasto, rozlej je równomiernie po patelni. Im cieńszą warstwą, tym lepiej.

3. Smaż na silnym ogniu. Gdy na powierzchni naleśnika zaczną tworzyć się i pękać pęcherzyki powietrza, to znak, że należy go obrócić.

4. Podważ go delikatnie łopatką i podrzuć niewysoko, by trafił nieusmażoną stroną na patelnię.

Reszta to już kwestia farszu. Sprawdź, 3 propozycje na nadzienie do naleśników.

Komentarze

 (2)
ZOBACZ KOMENTARZE
REKLAMA
ZOBACZ RÓWNIEŻ Zamknij