[ X ]

Drogi Użytkowniku,

W związku z tym, że począwszy od dnia 25.05.2018 r. na terenie Polski obowiązują nowe przepisy regulujące kwestie ochrony Państwa danych osobowych, Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), (dalej zwane RODO), Motor-Presse Polska sp. z o.o. z siedzibą we Wrocławiu (53-238) przy ul. Ostrowskiego 7, wpisana do rejestru przedsiębiorców Krajowego Rejestru Sądowego prowadzonego przez Sąd Rejonowy dla Wrocławia – Fabrycznej we Wrocławiu, VI Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego pod nr KRS: 0000151026, NIP: 8990026326, REGON: 930327847 o kapitale zakładowym w wysokości 2.860.000,00 złotych zachęcamy do zapoznania się ze zaktualizowaną treścią "Polityki prywatności" naszych Serwisów. Znajdują się w niej szczegółowe informacje na temat zasad przetwarzania danych osobowych na naszych stronach internetowych.

Kontynuując korzystanie z naszej strony internetowej (również poprzez zamknięcie tego komunikatu) z wykorzystaniem domyślnych ustawień przeglądarki internetowej w zakresie prywatności, wyrażasz zgodę na przetwarzanie danych osobowych przez Motor-Presse Polska Sp. z o. o oraz naszych Zaufanych Partnerów do celów marketingowych, w szczególności na potrzeby wyświetlania reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji. Pamiętaj, że wyrażenie zgody jest dobrowolne. Możesz też odmówić zgody lub ograniczyć jej zakres zmieniając ustawienia plików cookies w przeglądarce.

Kontynuuj przeglądanie

REKLAMA
REKLAMA
PODZIEL SIĘ



OCEŃ
4.1

Jak gotować szparagi - przepis podstawowy

OK, przeczytałaś w WH, że szparagi są mega zdrowe i grzechem byłoby ich nie spróbować. Pobiegłaś do warzywniaka i kupiłaś pęczek białych lub zielonych i... no właśnie. Jak się za nie zabrać? Dowiedz się, jak przygotować szparagi krok po kroku.

szparagi fot. Wojciech Małkowicz

Jeśli jeszcze nie dołączyłaś do fan clubu szparagów, przeczytaj o właściwościach tych warzyw. Teraz pędź do sklepu i zapoznaj się z naszą instrukcją.

Jak przygotować szparagi: 8 kroków do doskonałości

1. Świeże szparagi starannie płuczemy pod zimną wodą. Uwaga, w główkach zazwyczaj jest piasek.

REKLAMA

szparagi fot. Wojciech Małkowicz

3. Trzymamy szparaga za czubek i rozpoczynamy obieranie około 2 centymetrów poniżej główki.

szparagi fot. Wojciech Małkowicz

5. Szparagi wiążemy w pęczek, by nie połamały się podczas gotowania. Do wiązania użyj bawełnianego sznurka lub nitki.

szparagi fot. Wojciech Małkowicz

7. Po zakończeniu gotowania przekładamy szparagi na 15 sekund do garnka z zimną wodą. Będą bardziej chrupkie.

szparagi fot. Wojciech Małkowicz

8. Cedzakiem wyjmujemy szparagi i osuszamy je na bawełnianej szmatce lub papierowym ręczniku.

Skoro wszystko gotowe, teraz zobacz nasze proste przepisy na szparagi.

F 2002/06 

Komentarze

 (2)
ZOBACZ KOMENTARZE
REKLAMA
ZOBACZ RÓWNIEŻ Zamknij