OK, przeczytałaś w WH, że szparagi są mega zdrowe i grzechem byłoby ich nie spróbować. Pobiegłaś do warzywniaka i kupiłaś pęczek białych lub zielonych i... no właśnie. Jak się za nie zabrać? Dowiedz się, jak przygotować szparagi krok po kroku.
WH2016-05-24
fot. Wojciech Małkowicz
fot. Wojciech Małkowicz
Jeśli jeszcze nie dołączyłaś do fan clubu szparagów, przeczytaj o właściwościach tych warzyw. Teraz pędź do sklepu i zapoznaj się z naszą instrukcją.
REKLAMA
Jak przygotować szparagi: 8 kroków do doskonałości
1. Świeże szparagi starannie płuczemy pod zimną wodą. Uwaga, w główkach zazwyczaj jest piasek.
REKLAMA
REKLAMA
fot. Wojciech Małkowicz
fot. Wojciech Małkowicz
2. Delikatnie, aby nie połamać trzonków, chwytamy pęczek jedną ręką i odcinamy 3-4 centymetry z końcówek.
Uważaj, żebyś oprócz ciała nie odchudziła także włosów.
REKLAMA
Ups... widzimy, że masz AdBlocka.
Nasz serwis jest dostępny całkowicie bezpłatnie, ale żeby taki mógł pozostać, musimy wyświetlać na nim reklamy. Jeśli cenisz naszą pracę, dodaj tę stronę do wyjątków. Nie musisz wchodzić w ustawienia przeglądarki. Wystarczy kliknąć poniżej.
Komentarze
~Gosc, 2017-05-23 16:20:48
~Gosc, 2017-05-23 16:20:47
Potwierdzenie zgłoszenia naruszenia regulaminu
Czy zgłoszony wpis zawiera treści niezgodne z regulaminem?
Potwierdzenie zgłoszenia naruszenia regulaminu
Czy zgłoszony wpis zawiera treści niezgodne z regulaminem?