Dlaczego warto jeść jajka
Jajko to produkt idealny. Światowa Organizacja Zdrowia (WHO) uznała jego białko za wzorcowe i wykorzystuje je jako wzór do pomiaru zawartości aminokwasów w innych produktach.
Zawiera 13 witamin (m.in. A, E, D, K oraz B2, B9 i B12), minerałów (fosforu, potasu, wapnia, żelaza, cynku i magnezu, selenu i jodu), rzeczone wzorcowe białko i antyoksydanty.
25% o tyle przyspieszysz metabolizm i przemodelowanie sylwetki, jeżeli rekomendowaną, dzienną dawkę białka rozłożysz w miarę równo na wszystkie pięć posiłków.
Ma też umiejętność stabilizowania poziomu cukru w naszej krwi, co pozwala utrzymywać uczucie sytości dłużej niż po zjedzeniu innych produktów. Ci, którzy jedli jajka na śniadanie, tracili 65% więcej wagi podczas odchudzania niż ci, którzy jedli na śniadanie bułki o tej samej liczbie kalorii – tak donoszą badania przeprowadzone przez „International Journal of Obesity”. Nie ma powodu im nie wierzyć.
Powyższy fragment artykułu artykuł pochodzi z wydania specjalnego WH "Bądź piękna nago". Przejdź na kolejna stronę, by dowiedzieć się więcej!
Komentarze