[ X ]

Drogi Użytkowniku,

W związku z tym, że począwszy od dnia 25.05.2018 r. na terenie Polski obowiązują nowe przepisy regulujące kwestie ochrony Państwa danych osobowych, Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), (dalej zwane RODO), Motor-Presse Polska sp. z o.o. z siedzibą we Wrocławiu (53-238) przy ul. Ostrowskiego 7, wpisana do rejestru przedsiębiorców Krajowego Rejestru Sądowego prowadzonego przez Sąd Rejonowy dla Wrocławia – Fabrycznej we Wrocławiu, VI Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego pod nr KRS: 0000151026, NIP: 8990026326, REGON: 930327847 o kapitale zakładowym w wysokości 2.860.000,00 złotych zachęcamy do zapoznania się ze zaktualizowaną treścią "Polityki prywatności" naszych Serwisów. Znajdują się w niej szczegółowe informacje na temat zasad przetwarzania danych osobowych na naszych stronach internetowych.

Kontynuując korzystanie z naszej strony internetowej (również poprzez zamknięcie tego komunikatu) z wykorzystaniem domyślnych ustawień przeglądarki internetowej w zakresie prywatności, wyrażasz zgodę na przetwarzanie danych osobowych przez Motor-Presse Polska Sp. z o. o oraz naszych Zaufanych Partnerów do celów marketingowych, w szczególności na potrzeby wyświetlania reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji. Pamiętaj, że wyrażenie zgody jest dobrowolne. Możesz też odmówić zgody lub ograniczyć jej zakres zmieniając ustawienia plików cookies w przeglądarce.

Kontynuuj przeglądanie

REKLAMA

REKLAMA

PODZIEL SIĘ



OCEŃ
5.0

Insta trend: niebieskie jedzenie

Już Mark Darcy lata temu przekonywał Bridget Jones, że za mało jest niebieskiego jedzenia. I wiecie co? Chyba miał rację.

niebieskie jedzenie fot. shutterstock

Instagram oszalał na punkcie niebiańsko wyglądających latte, smoothies, puddingów i owsianek. Ale zastanawiałyście się kiedyś, jaki składnik stoi za ich cudownie błękitnym odcieniem? Nie, to wcale nie musi być syntetyczny barwnik z tubki. By zrobić podobne danie (i zdjęcie), możesz wykorzystać zdrowe, naturalne barwniki, które oprócz koloru potrawy podkręcą też jej odżywcze wartości. To jak? Zalajkujesz?

BLUE MATCHA

Tak naprawdę to herbata, którą przyrządza się z kwiatów klitorii (butterfy pea tea). Do matchy zbliża ją neutralny smak, który nie wpływa na barwione potrawy.

REKLAMA

BLUE MAJIK

Czyli niebieska spirulina, która typowana jest na superfood 2018 roku. Ta alga o niebieskozielonym kolorze jest bogata w wit. B12 i A, białko, kwasy tłuszczowe, błonnik, potas i żelazo. To również bomba antyoksydantów.

JAGODY

Zmiksowane z jogurtem, puddingiem czy owsianką dają cudownie niebieski kolor i bogactwo przeciwutleniaczy. Jedyny minus? Sezonowość.

ZOBACZ TEŻ: śniadaniowe inspiracje z Instagrama i smoothie bowls od ChoosingChia.

Komentarze

 (1)
ZOBACZ KOMENTARZE

REKLAMA

ZOBACZ RÓWNIEŻ Zamknij