Dlaczego warto jeść hummus
To jest Twój oficjalny, certyfikowany dip zamiast bomby kalorycznej, jaką są gotowe, „kupne” dressingi. Hummus – z wysokim poziomem błonnika i niskim poziomem tłuszczów nasyconych i kalorii – doskonale pasuje do warzyw.
25% o tyle przyspieszysz metabolizm i przemodelowanie sylwetki, jeżeli rekomendowaną, dzienną dawkę białka rozłożysz w miarę równo na wszystkie pięć posiłków.
Przepis na hummus
- 1 puszka ciecierzycy (400 g),
- sok z 1 cytryny,
- 2 łyżki oliwy z oliwek,
- 1 łyżeczka zmielonego kuminu.
Aby go przygotować, wrzuć następujące składniki do robota kuchennego i miksuj, aż będą gładkie i kremowe: puszkę ciecierzycy (odsączoną), 1/3 puszki odlanej zalewy z ciecierzycy, sok z cytryny, oliwę z oliwek, zmielony kumin. Podawaj natychmiast lub przechowaj w lodówce do czasu, gdy będziesz chciała hummus podać.
Powyższy fragment artykuł pochodzi z wydania specjalnego WH "Bądź piękna nago". Przejdź na kolejna stronę, by dowiedzieć się więcej!