Dynia na szybki metabolizm
Porcji 4 | Kcal 588 | Czas 35 minut
- 1 dynia makaronowa,
- 2 łyżeczki oliwy,
- 1 ząbek czosnku, pokrojony,
- 2 suszone czerwone chili, zmiażdżone,
- 1 łyżeczka posiekanej pietruszki,
- parmezan, starty.
Pokrój dynię na pół, wydrąż z pestek i piecz przez 30 min. Po wyjęciu z piekarnika „makaron” wyciągaj widelcem. Podgrzej oliwę na patelni, dodaj czosnek z chili i zostaw na pół minuty. Zdejmij z ognia i dodaj makaron. Wymieszaj z pietruszką i dodaj parmezan.
ZOBACZ TEŻ: Jak długo gotować zielone, białe i fioletowe szparagi?
Samo dobro: Kapsaicyna zawarta w chili nie tylko dodaje ostrości, ale przede wszystkim podkręca metabolizm.