[ X ]

Drogi Użytkowniku,

W związku z tym, że począwszy od dnia 25.05.2018 r. na terenie Polski obowiązują nowe przepisy regulujące kwestie ochrony Państwa danych osobowych, Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), (dalej zwane RODO), Motor-Presse Polska sp. z o.o. z siedzibą we Wrocławiu (53-238) przy ul. Ostrowskiego 7, wpisana do rejestru przedsiębiorców Krajowego Rejestru Sądowego prowadzonego przez Sąd Rejonowy dla Wrocławia – Fabrycznej we Wrocławiu, VI Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego pod nr KRS: 0000151026, NIP: 8990026326, REGON: 930327847 o kapitale zakładowym w wysokości 2.860.000,00 złotych zachęcamy do zapoznania się ze zaktualizowaną treścią "Polityki prywatności" naszych Serwisów. Znajdują się w niej szczegółowe informacje na temat zasad przetwarzania danych osobowych na naszych stronach internetowych.

Kontynuując korzystanie z naszej strony internetowej (również poprzez zamknięcie tego komunikatu) z wykorzystaniem domyślnych ustawień przeglądarki internetowej w zakresie prywatności, wyrażasz zgodę na przetwarzanie danych osobowych przez Motor-Presse Polska Sp. z o. o oraz naszych Zaufanych Partnerów do celów marketingowych, w szczególności na potrzeby wyświetlania reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji. Pamiętaj, że wyrażenie zgody jest dobrowolne. Możesz też odmówić zgody lub ograniczyć jej zakres zmieniając ustawienia plików cookies w przeglądarce.

Kontynuuj przeglądanie

PODZIEL SIĘ



OCEŃ
2.0

Dieta gwiazd: co je Tamara Arciuch?

Pełny kalendarz i napięte terminy nie są sojusznikiem regularnych ćwiczeń. Dlatego aktorka Tamara Arciuch znajduje inne sposoby na zachowanie szczupłej sylwetki: omija szerokim łukiem słodycze i stawia na świeże warzywa.

 

Poniedziałek

6.00 – Musli wielozbożowe z suszonymi owocami, woda z cytryną i miodem.

10.00 – Twaróg z ziołami i pomidorem.

14.40 – Polędwica wieprzowa z rozmarynem, surówka z selera naciowego.

17.00 – Pieczone jabłko.

19.30 – Sałata z suszonymi pomidorami i kozim serem.

„Nigdy nie jem jajek – źle się po nich czuję”

Wtorek

9.30 – Tost z żółtym serem, pomidorem i bazylią.

12.00 – Sok z pomarańczy.

15.00 – Pieczone bakłażany z mielonym mięsem z indyka w sosie pomidorowym.

17.30 – Suszone owoce.

19.30 – Krem z dyni z prażonymi pestkami.

„Zupy-kremy to moja specjalność! Robię je z dyni, papryki czy groszku”
Środa

9.30 – Pieczywo chrupkie z pastą z makreli i pietruszką.

12.00 – Pomidory z cebulą w jogurcie.

15.30 – Krem z pieczonej papryki z kozim serem.

17.00 – Koktajl malinowy z jogurtem.

19.30 – Sałatka Cesar.

„Do sałatek robię dressingi na bazie oliwy lub jogurtu. Miksuję ze świeżymi ziołami i cytryną”
Czwartek

6.30 – Owsianka na wodzie z orzechami, cytryną i miodem.

10.00 – Tost z szynką, serem i pomidorem.

13.00 – Sałatka z fetą.

16.00 – Bitki wołowe z kaszą gryczaną i burakami.

19.00 – Kanapka z hummusem, papryką i zielonym ogórkiem.

„Gdy mam długi dzień zdjęciowy, jem duże drugie śniadanie”.
Piątek

9.30 – Cykoria z twarożkiem.

12.00 – Musli z jogurtem.

15.00 – Makaron z łososiem i kaparami w sosie mascarpone.

19.30 – Sałatka ze świeżego szpinaku, pomidorów koktajlowych, słonecznika i parmezanu w sosie musztardowo-miodowym.

„Jeśli jem kaloryczny obiad, rezygnuję z podwieczorku”
Sobota

10.00 – Grzanka z cammembertem i pomidorami.

12.00 – Jogurt z kiwi i mandarynkami oraz z otrębami i miodem.

15.00 – Chili con carne (czerwona fasola z wołowiną).

19.30 – Rukola z suszoną żurawiną i kiełkami.

„Mój tydzień jest tak zróżnicowany, że często mrożę nadwyżki jedzenia i wyjmuję, gdy brakuje mi czasu na gotowanie”
Niedziela

10.00 – Twaróg z pomidorami, kanapka razowa z szynką.

12.00 – Sok z grejpfruta.

16.00 – Pieczony kurczak, kiszone ogórki z papryką, pomidorami i cebulą.

17.00 – Kruche ciastko z konfiturą z wiśni.

20.00 – Jogurt naturalny.

„Lubię konfiturę z wiśni, którą robię latem sama. Kawę i herbatę słodzę miodem”
Słowo od eksperta

Dr Marek Szołtysik, wykładowca na Uniwersytecie Przyrodniczym we Wrocławiu, dietetyk

"Dieta godna polecenia. Duży plus za urozmaicony jadłospis oraz ilość i rozplanowanie posiłków. Takie podejście gwarantuje pokrycie zapotrzebowania na wszystkie niezbędne składniki, a rozłożone w ciągu dnia posiłki powodują, że wieczorem nie rzucamy się do lodówki i utrzymujemy stałą wagę. Jedyne, co warto poprawić, to wymienić część mięsa czerwonego (głównie wieprzowina) i drobiu na tłuste ryby morskie. Ich brak w diecie może generować deficyt niezbędnych kwasów tłuszczowych z grupy omega-3 - głównie EPA i DHA. Związki te odpowiadają w organizmie m.in. za dobry wygląd skóry, co przy nieregularnym trybie życia aktorów może być bardzo przydatne".

Zobacz, dlaczego aktywna kobieta powinna regularnie sięgać po ryby: Ryby: ile jeść tygodniowo? A jeśli lubisz zaglądać gwiazdom do talerza zobacz też, co je Kasia Kępka.

WH 02/2014

Komentarze

 
DODAJ KOMENTARZ
ZOBACZ RÓWNIEŻ Zamknij