Uważa, że telewizja dodaje kilogramów, więc postanowiła zawalczyć o siebie. Dziennikarka Odeta Moro pod okiem dietetyka postanowiła zrzucić kilka kilogramów. Zrezygnowała z kolacji na rzecz obfitych obiadów, a raz w tygodniu sowicie się nagradzała.
Ekspert WH o diecie gwiazdy
Doktor Marek Szołtysik, wykładowca na Uniwersytecie Przyrodniczym we Wrocławiu, dietetyk:
"Bardzo dobrze zbilansowana dieta. Zawiera zarówno pełnowartościowe białko o wysokiej wartości biologicznej, pochodzące głównie z ryb i jaj, ale także wiele warzyw obfitujących w witaminy i składniki mineralne. Dobrym rozwiązaniem jest postawienie na ciągle niedoceniane płatki owsiane. Zawarte w nich beta-glukany regulują stężenie glukozy we krwi i niwelują odczucie głodu.
Proponowałbym włączyć do diety więcej owoców, takich jak: maliny, jagody, żurawina czy aronia. Zawarte w nich wysokie dawki przeciwutleniaczy zabezpieczą organizm przed stresem oksydacyjnym, na który jesteśmy szczególnie narażeni podczas odchudzania".
Oksy-co? Zobacz, co dzieje się z Twoim organizmem, kiedy jesz antyoksydanty.
Co je Odeta Moro
Poniedziałek
- 5.00 – Owsianka na wodzie z borówkami
- 8.00 – Kanapka z własnego pieczywa z łososiem
- 13.00 – Barszcz czerwony z suszonych buraków
- 16.00 – Makaron sojowy z kaczką
Odeta Moro: "Dietę odchudzającą ułożył mi specjalista. Przyznam się jednak, że modyfikowałam ją delikatnie według swoich upodobań".
Zastanawiasz się,w czym tkwi sekret pięknej figury gwiazd? My też się nad tym zastanawiałyśmy, dlatego postanowiłyśmy zajrzeć celebrytkom do talerza. Sprawdź, jak wygląda tygodniowy jadłospis Marceliny Zawadzkiej oraz co je Ewelina Lisowska.