[ X ]

Drogi Użytkowniku,

W związku z tym, że począwszy od dnia 25.05.2018 r. na terenie Polski obowiązują nowe przepisy regulujące kwestie ochrony Państwa danych osobowych, Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), (dalej zwane RODO), Motor-Presse Polska sp. z o.o. z siedzibą we Wrocławiu (53-238) przy ul. Ostrowskiego 7, wpisana do rejestru przedsiębiorców Krajowego Rejestru Sądowego prowadzonego przez Sąd Rejonowy dla Wrocławia – Fabrycznej we Wrocławiu, VI Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego pod nr KRS: 0000151026, NIP: 8990026326, REGON: 930327847 o kapitale zakładowym w wysokości 2.860.000,00 złotych zachęcamy do zapoznania się ze zaktualizowaną treścią "Polityki prywatności" naszych Serwisów. Znajdują się w niej szczegółowe informacje na temat zasad przetwarzania danych osobowych na naszych stronach internetowych.

Kontynuując korzystanie z naszej strony internetowej (również poprzez zamknięcie tego komunikatu) z wykorzystaniem domyślnych ustawień przeglądarki internetowej w zakresie prywatności, wyrażasz zgodę na przetwarzanie danych osobowych przez Motor-Presse Polska Sp. z o. o oraz naszych Zaufanych Partnerów do celów marketingowych, w szczególności na potrzeby wyświetlania reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji. Pamiętaj, że wyrażenie zgody jest dobrowolne. Możesz też odmówić zgody lub ograniczyć jej zakres zmieniając ustawienia plików cookies w przeglądarce.

Kontynuuj przeglądanie

PODZIEL SIĘ



OCEŃ
2.6

Dieta gwiazd: co je Kasia Kępka?

Jak schudnąć 10 kg? Prezenterka Kasia Kępka dokonała tego w ciągu 8 miesięcy i dodatkowo wyrzeźbiła ciało do perfekcji. Zgrabną sylwetkę zawdzięcza treningom 4 razy w tygodniu i regularnym posiłkom.
fot. East News fot. East News

Poniedziałek

7.30 – Owsianka z żurawiną i bananem.

10.30 – 3 wafle ryżowe z solą morską i 125 g chudego twarogu.

13.30 – Łosoś z ryżem i brokułami na parze.

17.00 – Mrożony jogurt z ananasem.

21.00 – 125 g chudego twarogu z rzodkiewką.

Owsiankę jem na śniadanie codziennie. Zmieniam tylko dodatki.

Wtorek

7.30 – Owsianka – zalewam gorącą wodą i gotowe!

10.30 – Wafle z serkiem i malinami. Smakuje prawie jak ciacho!

13.30 – Ryż z owocami morza w sosie pomidorowym.

17.00 – Zupa z soczewicy.

21.00 – Twaróg z marchewkami.

Jak nie zdążę zrobić zupy, „Pan Hindus” za rogiem też daje radę.
Środa

7.30 – Mała czarna i wiadomo – owsianka!

10.30 – Wafle z wędzonym łososiem i ogórkiem.

13.30 – Ryba zapiekana z brokułami, cukinią, cebulą i papryką.

17.00 – Krem z brokułów z jajkiem na twardo.

21.00 – Twaróg z warzywami.

Szczęście, że toleruję laktozę, bo twaróg jest na stałe w menu.
Czwartek

7.30 – Owsianka – dzisiaj z truskawkami i jagodami.

10.30 – Kefir z owocami i białkiem z jajka.

13.30 – Tuńczyk na liściach szpinaku z surowymi warzywami.

17.00 – Sałatka z tego, co zostało z obiadu.

21.00 – Twaróg z waflami ryżowymi.

Tuńczyk w wersji idealnej jest grillowany, w wersji realnej – z puszki.
Piątek

7.30 – Tradycyjnie – jem owsiankę.

10.30 – Mrożony jogurt z płatkami migdałowymi.

13.30 – Łosoś pieczony z burakami + kasza gryczana.

17.00 – Tatar z łososia na liściu z cykorii.

21.00 – 3 ryżowe wafle i chudy twarożek.

Dawno zrezygnowałam z mięsa. Pozostałam przy rybach i owocach morza. Te jem codziennie.
Sobota

9.00 – Zamiast owsianki – racuszki owsiane.

11.30 – Jogurt naturalny ze świeżymi owocami.

14.00 – Sushi – 8 do 10 maków (bez serków i majonezu).

17.00 – 2-3 wafle z tuńczykiem.

21.00 – Twaróg z surowym kalafiorem.

Racuchy: mieszam białka, płatki i owoce. Smażę bez tłuszczu.
Niedziela

9.00 – Owsianka lub racuszki.

11.30 – Jajko sadzone + pomidor i szparagi.

14.00 – Ryba z brukselką i fasolką szparagową, gotowane na parze.

17.00 – Kilka grillowanych plastrów tofu, grillowana papryka, cukinia i pieczarki.

20.00 – Chudy twarożek i wafle ryżowe.

Zawsze spożywam od 1500 do 1700 kcal.
Słowo od eksperta:

Dr Marek Szołtysik, wykładowca na Uniwersytecie Przyrodniczym we Wrocławiu, dietetyk

"Godne pochwały zestawienie. Niewiele osób sięga tak często po ryby i warzywa. Te produkty to prawdziwe bogactwo pełnowartościowego białka, kwasów omega-3 oraz witamin i mikroelementów. Warto jednak zaznaczyć, że podstawowym założeniem dobrze skomponowanego programu żywieniowego jest urozmaicenie. Zalecałbym zatem zamianę w 2-3 dniach ryb np. na dania przygotowane z jaj lub grochu, fasoli czy ciecierzycy. Ta zamiana po wyeliminowaniu z jadłospisu mięsa i wędlin pozwoli na wprowadzenie większej ilości żelaza i witamin z grup B, na które znacznie wzrasta zapotrzebowanie szczególnie przy zwiększonej aktywności fizycznej".

Lubisz zaglądać gwiazdom do talerza? Nic dziwnego, ich jadłospisy mogą być przecież świetnym źródłem inspiracji. Dlatego zobacz też, co je Tamara Arciuch.

WH 04/2014

Komentarze

 
DODAJ KOMENTARZ
ZOBACZ RÓWNIEŻ Zamknij