[ X ]

Drogi Użytkowniku,

W związku z tym, że począwszy od dnia 25.05.2018 r. na terenie Polski obowiązują nowe przepisy regulujące kwestie ochrony Państwa danych osobowych, Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), (dalej zwane RODO), Motor-Presse Polska sp. z o.o. z siedzibą we Wrocławiu (53-238) przy ul. Ostrowskiego 7, wpisana do rejestru przedsiębiorców Krajowego Rejestru Sądowego prowadzonego przez Sąd Rejonowy dla Wrocławia – Fabrycznej we Wrocławiu, VI Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego pod nr KRS: 0000151026, NIP: 8990026326, REGON: 930327847 o kapitale zakładowym w wysokości 2.860.000,00 złotych zachęcamy do zapoznania się ze zaktualizowaną treścią "Polityki prywatności" naszych Serwisów. Znajdują się w niej szczegółowe informacje na temat zasad przetwarzania danych osobowych na naszych stronach internetowych.

Kontynuując korzystanie z naszej strony internetowej (również poprzez zamknięcie tego komunikatu) z wykorzystaniem domyślnych ustawień przeglądarki internetowej w zakresie prywatności, wyrażasz zgodę na przetwarzanie danych osobowych przez Motor-Presse Polska Sp. z o. o oraz naszych Zaufanych Partnerów do celów marketingowych, w szczególności na potrzeby wyświetlania reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji. Pamiętaj, że wyrażenie zgody jest dobrowolne. Możesz też odmówić zgody lub ograniczyć jej zakres zmieniając ustawienia plików cookies w przeglądarce.

Kontynuuj przeglądanie

PODZIEL SIĘ



OCEŃ
4.8

Dieta gwiazd: co je Aneta Zając?

Aneta Zając swoją świetną kondycję pokazała w „Tańcu z gwiazdami”, wygrywając jedną z edycji programu. Z WH podzieliła się swoją zdrową dietą, w której rezygnuje tylko z wieprzowiny i słodyczy.
fot. East News fot. East News

Poniedziałek

8.00 – Omlet z 1 jajka z plastrem chudej wędliny i kiełkami.

11.00 – Grahamka z dżemem.

15.00 – Pomidorowa + sałatka z makaronu, papryki, ogórka i oleju kokosowego.

17.00 – Pieczone jabłko.

19.00 – Warzywa na parze.

Ograniczam kalorie, kupując odtłuszczony ser lub niskosłodzony dżem.

Wtorek

8.00 – 2 kromki razowca z chudym żółtym serem.

11.00 – Jogurt naturalny z miodem i orzechami.

15.00 – Pieczony dorsz i ziemniaki + sałatka z pomidora.

17.00 – Bulion z warzywami.

19.00 – Twarożek z rzodkiewką.

Nie mogłabym codziennie jeść owsianki. Dieta musi być różnorodna, ale i zdrowa.
Jeśli podobnie jak Aneta, masz już trochę dosyć owsianki, zainspiruj się naszą listą 10 pomysłów na zdrowe śniadanie.

Środa

8.00 – Owsianka na wodzie z żurawiną i bananem.

11.00 – Jajko na miękko + sucharek.

15.00 – Szklanka gotowanego ryżu + mus z owoców.

17.00 – Sałatka z cytrusów.

19.00 – Kromka grahama, tuńczyk + pomidor.

Często gotuję z dziećmi. To uczy zdrowych nawyków i poprawia zdolności manualne.
Czwartek

8.00 – Twarożek (15 dag) ze szczypiorkiem i ogórkiem + grahamka.

11.00 – Sok z marchwi.

15.00 – Zrazik z piersi kaczki i kalafior gotowany na parze.

17.00 – Grejpfrut.

19.00 – 2 kromki chleba chrupkiego z chudym żółtym serem + sałata.

Piekarnia tak kusi zapachem, że nie mogę odmówić sobie chleba.
Ty też uwielbiasz chleb? Nie ma problemu, zastanów się tylko, czy nie jesz go za dużo: Chleb: jeść czy nie jeść?

Piątek

8.00 – 2 łyżki musli + jogurt naturalny.

11.00 – Razowiec z wędliną i sałatą.

15.00 – Dzwonko grillowanego łososia, sałatka z pomidora i kiełków.

17.00 – Kisiel wiśniowy.

19.00 – Pieczone jabłko.

Ryby i mięso kupuję w sprawdzonym sklepiku na Mokotowie, a warzywa wyłącznie na bazarach.
Sobota

9.00 – 2 kromki razowca z twarogiem i niskosłodzonym dżemem.

12.00 – 3 mandarynki.

16.30 – Pieczony pstrąg, ziemniak, surówka z kiszonej kapusty.

18.00 – Gotowane na parze brokuły.

20.00 – Grahamka z pastą jajeczną + pomidor.

Nie mogę się obejść bez czekolady. Mleczną zamieniam na gorzką (80%).
Jedzenie czekolady ma wiele korzyści (o ile nie jesz jej codziennie). Sprawdź: Czekoladowa rewolucja: jedz, bez wyrzutów sumienia!

Niedziela

9.00 – Tost z razowca z pieczarkami i odtłuszczonym żółtym serem.

12.00 – Świeży sok pomarańczowy.

16.30 – Zupa jarzynowa, potrawka z indyka + szklanka kaszy gryczanej.

18.00 – 15 orzechów lub migdałów.

20.00 – Talerz gotowanej na parze fasolki szparagowej.

Drób musi być najwyższej jakości – wybieram indyka lub kaczkę.
Słowo od eksperta

Dr Marek Szołtysik, wykładowca na Uniwersytecie Przyrodniczym we Wrocławiu, dietetyk

"To dobre potwierdzenie, że czasami warto zrezygnować z niezwykle popularnej w Polsce wieprzowiny, na rzecz dużo bardziej wartościowych źródeł białka, takich jak ryby czy jaja. Zawarte w nich białko wykazuje znacznie wyższą wartość biologiczną, a do tego ryby dodatkowo dostarczają niezwykle cennych kwasów z grupy omega-3. Na wyróżnienie zasługuje również fakt, że pani Aneta kupuje sprawdzone i nieprzetworzone produkty. Doradziłbym jednak wprowadzenie większej ilości potraw przygotowanych z nasion roślin strączkowych. Po rezygnacji z wieprzowego mięsa zawarte w nich witaminy z grupy B oraz żelazo pozwolą uzupełnić te składniki."

WH 01/2015

Komentarze

 (1)
ZOBACZ KOMENTARZE
ZOBACZ RÓWNIEŻ Zamknij