[ X ]

Drogi Użytkowniku,

W związku z tym, że począwszy od dnia 25.05.2018 r. na terenie Polski obowiązują nowe przepisy regulujące kwestie ochrony Państwa danych osobowych, Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), (dalej zwane RODO), Motor-Presse Polska sp. z o.o. z siedzibą we Wrocławiu (53-238) przy ul. Ostrowskiego 7, wpisana do rejestru przedsiębiorców Krajowego Rejestru Sądowego prowadzonego przez Sąd Rejonowy dla Wrocławia – Fabrycznej we Wrocławiu, VI Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego pod nr KRS: 0000151026, NIP: 8990026326, REGON: 930327847 o kapitale zakładowym w wysokości 2.860.000,00 złotych zachęcamy do zapoznania się ze zaktualizowaną treścią "Polityki prywatności" naszych Serwisów. Znajdują się w niej szczegółowe informacje na temat zasad przetwarzania danych osobowych na naszych stronach internetowych.

Kontynuując korzystanie z naszej strony internetowej (również poprzez zamknięcie tego komunikatu) z wykorzystaniem domyślnych ustawień przeglądarki internetowej w zakresie prywatności, wyrażasz zgodę na przetwarzanie danych osobowych przez Motor-Presse Polska Sp. z o. o oraz naszych Zaufanych Partnerów do celów marketingowych, w szczególności na potrzeby wyświetlania reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji. Pamiętaj, że wyrażenie zgody jest dobrowolne. Możesz też odmówić zgody lub ograniczyć jej zakres zmieniając ustawienia plików cookies w przeglądarce.

Kontynuuj przeglądanie

PODZIEL SIĘ



OCEŃ
4.0

Co jeść po treningu: kaczka po chińsku

Ten posiłek potreningowy to szybki cios dla zbędnego balastu. Kaczka po chińsku serwuje porcję białka, która wzmocni Twoje mięśnie, byś do kolejnej walki o zgrabną sylwetkę podeszła jeszcze silniejsza. Dodatkowo otrzymasz zastrzyk witamin, poprawisz trawienie i wzmocnisz odporność.

przepisy fot. shutterstock.com

Pierś kaczki

  • Ile? Ok. 80 g pieczonej i pokrojonej w plastry piersi kaczki (czasem możesz zastąpić ją mięsem indyka).
  • Dlaczego? Średniej wielkości pierś kaczki to 30 g białka, które Twoje mięśnie wykorzystają do regeneracji po wizycie na siłowni. Walczysz z kilogramami? Większość tłuszczu znajduje się tuż pod skórą, więc usuń ją przed przyrządzeniem mięsa.

Kiełki luceryny

  • Ile? 10 g.
  • Dlaczego? To dodatkowa porcja białka, a do tego cały arsenał minerałów i witamin. Te niepozorne maleństwa sporo potrafią – m.in. obniżają poziom złego cholesterolu, pomagają dbać o stawy, kości, a nawet pamięć, więc nie zapomnisz już o żadnym treningu. Do tego kiełki lucerny są niezłym źródłem witaminy A, która zadba o skórę narażoną na klimatyzowane i mroźne powietrze. 

Wypróbuj także nasz przepis na pożywną, potreningową sałatkę oraz obiad w wersji wegetariańskiej.

warzywa fot. shutterstock.com

Kolendra

  • Ile? 10 g.
  • Dlaczego? Wspomaga trawienie, które chwilowo zwalnia po bardzo ciężkim treningu. Wg badań, kolendra ma też właściwości przeciwzapalne i chroni przed działaniem wolnych rodników powstających podczas wysiłku.

Czerwona i biała kapusta

  • Ile? 120 g, posiekanej.
  • Dlaczego? Obie są pełne witaminy C, więc wzmocnią Twoją odporność w sezonie narciarskim. Do tego zawierają glutaminę – aminokwas, który działa przeciwzapalnie i wspomaga przyrost mięśni, dzięki czemu Twoje zmagania z hantlami nie pójdą na marne. 

marchewka fot. shutterstock.com

Marchew

  • Ile? 60 g, starta na tarce.
  • Dlaczego? Jest pełna antyutleniaczy – zapobiega starzeniu się organizmu. Ma właściwości poprawiające wygląd cery. Badania pokazały też, że karotenoidy łagodzą stany zapalne i ból po intensywnych ćwiczeniach.

Ziarna sezamu i nasiona konopi

  • Ile? Po łyżce.
  • Dlaczego? Ziarna sezamu to maleńkie, ale pełne spiżarnie magnezu i miedzi – ważnych podczas procesów regeneracji. Nasiona konopi w 100 g mają nawet 37 g białka dla Twoich głodnych mięśni. Do tego kwasy omega-3 i omega-6, które dbają o kondycję serca i nawilżenie skóry.

składniki fot. shutterstock.com

Dressing

  • 100 ml sosu sojowego light,
  • 50 ml octu ryżowego,
  • łyżeczka brązowego cukru,
  • 15 ml oliwy z oliwek,
  • posiekana papryczka chili.

Przygotowanie

Wymieszaj posiekane jarzyny, dodaj kolendrę i lucernę. Posyp ziarnami i ułóż na wierzchu pokrojone mięso. Wymieszaj wszystkie składniki dressingu i polej nim sałatkę. Jedz po wizycie w klubie fitness i przygotuj się na pytania o przepis, bo aromat Twojego lunchu rozniesie się po całej szatni.

WH 01-02/2016

Komentarze

 
DODAJ KOMENTARZ
ZOBACZ RÓWNIEŻ Zamknij