Pierś kaczki
- Ile? Ok. 80 g pieczonej i pokrojonej w plastry piersi kaczki (czasem możesz zastąpić ją mięsem indyka).
- Dlaczego? Średniej wielkości pierś kaczki to 30 g białka, które Twoje mięśnie wykorzystają do regeneracji po wizycie na siłowni. Walczysz z kilogramami? Większość tłuszczu znajduje się tuż pod skórą, więc usuń ją przed przyrządzeniem mięsa.
Kiełki luceryny
- Ile? 10 g.
- Dlaczego? To dodatkowa porcja białka, a do tego cały arsenał minerałów i witamin. Te niepozorne maleństwa sporo potrafią – m.in. obniżają poziom złego cholesterolu, pomagają dbać o stawy, kości, a nawet pamięć, więc nie zapomnisz już o żadnym treningu. Do tego kiełki lucerny są niezłym źródłem witaminy A, która zadba o skórę narażoną na klimatyzowane i mroźne powietrze.
Wypróbuj także nasz przepis na pożywną, potreningową sałatkę oraz obiad w wersji wegetariańskiej.
Komentarze