W najnowszym numerze Women`s Health zapytaliśmy o to, co jedzą, cztery różne ekspertki - Urszulę Somow, Magdalenę Hajkiewicz, Małgorzatę Ostrowską oraz Katarzynę Biłous. Opisały nam one dokładnie swoje menu i wytłumaczyły, dlaczego wygląda tak, a nie inaczej.
Pierwsza uważa, że podstawą diety powinny być nieprzetworzone produkty roślinne, druga skupia się na tym, by wyeliminować z jadłospisu składniki antyodżywcze, trzecia ćwiczy na siłowni, więc musi odpowiednio dostosować do tego menu, a głównym celem czwartej jest zapewnienie sobie energii do treningów biegowych. Wszystkie są dyplomowanymi dietetyczkami. Ku naszemu zaskoczeniu okazało się, że mimo pewnych różnic, ich jadłospisy zawierają wiele punktów wspólnych.
Aby przeczytać jak wygląda ich menu dzień po dniu zajrzyj do listopadowego Women's Health. Najnowszy numer dostępny już od 20 października.
Tutaj mamy dla Ciebie dwa przepisy od dietetyczek. Jeden jest doskonały by poprawić odporność, drugi skutecznie poprawi Ci humor, po stresującym i pełnym wysiłku dniu.