[ X ]

Kontynuując korzystanie z naszej strony internetowej (również poprzez zamknięcie tego komunikatu), wyrażasz zgodę na przetwarzanie Twoich danych osobowych na zasadach wskazanych w "Polityce prywatności"

Kontynuuj przeglądanie

REKLAMA

3 drinki, które podniosą Twoje libido

Rozsądna ilość alkoholu, cynamon, sok z granatów i rozmaryn. Te składniki rozruszają Twoje libido.

Wegański eggnog

1 porcja

Składniki:

  • 125 ml mleka migdałowego
  • 125 ml mleczka kokosowego
  • 1 łyżka syropu klonowego
  • szczypta gałki muszkatołowej
  • szczypta soli
  • 40 ml rumu (5 lasek wanilii przekrój wzdłuż na pół i włóż do butelki z rumem, odstaw na 5 tygodni i wstrząsaj butelką raz w tygodniu – będzie świetnie smakował)
  • laska cynamonu, do przybrania

Sposób przygotowania:

  1. Wszystkie składniki (oprócz rumu) doprowadź do wrzenia w małym garnku, następnie zmniejsz ogień i gotuj 4 minuty.
  2. Zdejmij z ognia i przelej zawartość do słoika, żeby wystudzić, i już chłodny wstaw do lodówki na 4 godziny (przynajmniej). Na chwilę przed serwowaniem wlej rum z waniliową nutą i zamieszaj laską cynamonu. Podawaj w słoiku – jak na hipsterkę przystało.

ZOBACZ TEŻ: Nadchodzi nowa rewolucja seksualna

Granatowy frizz

8 porcji

Składniki:

  • 4 gałązki rozmarynu, plus trochę do przybrania
  • 400 ml soku z granatów
  • sok z ½ cytryny
  • 750 ml musującego, białego, wytrawnego wina, np. prosecco, zimnego
  • garść pestek granatu, do przybrania

Sposób przygotowania:

  1. Wrzuć do garnka gałązki rozmarynu, wlej sok z granatów i doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień i gotuj na małym płomieniu 10 minut. Wlej sok z cytryny.
  2. Odstaw do ostygnięcia, przecedź i wstaw do lodówki. Schłodziło się? Wlej do wysokich kieliszków po 30 ml soku i uzupełnij musującym, białym winem. Na koniec dorzuć do kieliszków pestki granatu i po gałązce rozmarynu jako mieszadełko.

Biały grzaniec

4-6 porcji

Składniki:

  • 3 goździki
  • skórka z 1 cytryny
  • 5 cm korzenia imbiru
  • ½ laski wanilii, przeciętej wzdłuż na pół
  • 750 ml białego, wytrawnego wina
  • 250 ml białej wódki
  • 125 ml syropu (5 łyżek miodu, 1 szklanka posiekanej gruszki, 2 łyżki posiekanego imbiru, 1,5 szklanki wody, laska cynamonu, szczypta soli; wpakuj wszystko do garnka, doprowadź do wrzenia, zdejmij i odstaw na 30 min)
  • garść pestek granatu, do przybrania

Sposób przygotowania:

  1. Wbij goździki w 2-3 paski skórki z cytryny i wrzuć do garnka. Dodaj imbir, wanilię, skórki z cytryny (zostaw kilka pasków do dekoracji) i postaw wszystko na średni ogień.
  2. Gotuj ok. 5 minut, mieszając czasem. Potem wlej wino, częściowo przykryj i gotuj na bardzo małym ogniu przez minimum godzinę, żeby wino naciągnęło. Pilnuj, żeby nie zawrzało. Zdejmij, odcedź, wlej wódkę i syrop, zamieszaj. Podawaj udekorowane pestkami granatu i skórką z cytryny

ZOBACZ TEŻ: Pranamat Eco - czy to działa? [Test WH]

Komentarze

 
DODAJ KOMENTARZ

REKLAMA

REKLAMA
ZOBACZ RÓWNIEŻ Zamknij