W większości przedstawionych tu przepisów – tam gdzie dało się to zrobić bez uszczerbku dla smaku i wykonania – zrezygnowaliśmy z cukru, zastępując go stewią, ksylitolem, fruktozą lub miodem. Natomiast już wszystkie przepisy mają jako podstawowe narzędzie kwadratową formę do pieczenia o wymiarach 20 cm x 20 cm i proporcje składników są do niej dopasowane. Tyle tytułem wstępu, a teraz do roboty i hulaj dusza – piekła nie ma.
Na początek dowiedz się, jak piec, by nie zrobić zakalca:
1. Zawsze przesiewaj mąkę.
2. Wszystkie składniki trzymaj w temperaturze pokojowej.
3. Mieszaj składniki tylko do ich połączenia – nie dłużej.
4. Mieszaj zawsze w jednym kierunku.
5. Nie otwieraj piekarnika podczas pieczenia.
Komentarze
~Mężczyzna, 2018-03-19 10:07:41
~Dzoana, 2016-12-30 12:45:48
~marciaa94, 2016-10-30 14:29:33
~Kass, 2016-10-26 16:15:42
~gość, 2016-10-06 18:33:43
~Maria, 2016-06-01 20:52:31
~taa, 2016-06-01 18:47:31
~as, 2016-05-26 14:16:24
Potwierdzenie zgłoszenia naruszenia regulaminu
Czy zgłoszony wpis zawiera treści niezgodne z regulaminem?
Potwierdzenie zgłoszenia naruszenia regulaminu
Czy zgłoszony wpis zawiera treści niezgodne z regulaminem?
Potwierdzenie zgłoszenia naruszenia regulaminu
Czy zgłoszony wpis zawiera treści niezgodne z regulaminem?
Potwierdzenie zgłoszenia naruszenia regulaminu
Czy zgłoszony wpis zawiera treści niezgodne z regulaminem?
Potwierdzenie zgłoszenia naruszenia regulaminu
Czy zgłoszony wpis zawiera treści niezgodne z regulaminem?
Potwierdzenie zgłoszenia naruszenia regulaminu
Czy zgłoszony wpis zawiera treści niezgodne z regulaminem?
Potwierdzenie zgłoszenia naruszenia regulaminu
Czy zgłoszony wpis zawiera treści niezgodne z regulaminem?
Potwierdzenie zgłoszenia naruszenia regulaminu
Czy zgłoszony wpis zawiera treści niezgodne z regulaminem?