Trendy Lunch

Trendy Lunch to idealny pomysł na szybkie i zdrowe danie. Do ugotowanej mieszanki wystarczy dodać ulubione przyprawy oraz warzywa i gotowe! Doskonale sprawdzi się jako samodzielny posiłek, a także jako dodatek do sałatek, dań mięsnych lub rybnych, kotletów, farszów.  

Trendy Lunch

Gdy na głowie masz tysiąc obowiązków, a jeszcze chciałabyś potrenować albo spotkać się z koleżankami, największym ograniczeniem jest zazwyczaj czas. Możesz go odzyskać, pozwalając część prac wykonać za siebie. Doskonałym pomocnikiem i "czasooszczędzaczem" są mieszanki Trendy Lunch. Na warsztatach kulinarnych pokażemy Ci, jak z Trendy Lunch błyskawicznie przygotować smaczny posiłek na obiad, do pracy, czy na kolację. Zobacz, co masz do wyboru.

Trendy Lunch z ryżem, vermicelli, groszkiem, marchewką i bazylią 

to propozycja dodatku do Twojego zdrowego obiadu.

Bazą mieszanki jest lekkostrawny ryż parboiled, który dzięki swoim właściwościom będzie sypki po ugotowaniu.

Kolejnym składnikiem mieszanki jest makaron vermicelli z pszenicy durum zawierający luteinę, która chroni przed działaniem wolnych rodników i wspomaga wzrok.

Do mieszanki dodaliśmy również suszoną marchewkę - źródło beta-karotenu oraz zielony groszek.

Trendy Lunch z orkiszem, burakiem, papryką i czosnkiem niedźwiedzim 

to produkt, który łączy wysokowartościowe składniki cenne dla organizmu.

Orkisz znajdujący się w mieszance dzięki dużej zawartości białka buduje mięśnie i dostarcza energii. Zboże to jest naturalnym antybiotykiem wzmacniającym cały organizm, chroni przed infekcjami i wzmacnia układ odpornościowy.

Głównym dodatkiem do mieszanki są pełne cennych właściwości suszone buraki. Warzywo to jest źródłem przeciwutleniaczy, kwasu foliowego,  a także pozytywnie wpływa na układ krwionośny.

Smaku dodaje mieszance czosnek niedźwiedzi o leczniczych właściwościach.

Trendy Lunch z ryżem basmati, zieloną fasolką, papryką i curry

to wyśmienite połączenie tradycyjnego indyjskiego ryżu basmati z zieloną fasolką, papryką, cebulką, kurkumą i curry. To oryginalny i smaczny posiłek, który przygotujesz w 13 min. Zapomnij o nudnych dodatkach do obiadu i wypróbuj Trendy Lunch.

Trendy Lunch mhammas, grzyby leśne, groszek, tymianek

to mieszanka pysznego mhammasu, suszonych grzybów leśnych, aromatycznego tymianku, i zielonego groszku. Mieszanka jest w 100 % naturalna, dedykowana wszystkim osobom, które chcą się zdrowo odżywiać.

Mhammas (kuskus perłowy), który wykorzystano w mieszance to forma makaronu otrzymywanego z pszenicy durum. Jest ceniony przez osoby aktywne fizycznie i wegetarian, ze względu na obecność wartościowego białka. Odznacza się wysoką zawartością żelaza, fosforu i wapnia.

Kolejny skałdnik Trendy Lunchu to groszek zielony, który zawiera spore ilości białka, działa odkwaszająco, jest bogaty w witaminę K, która jest niezwykle ważna w procesie wchłaniania wapnia. Groszek jest źródłem beta-karotenu, witaminy C, D i witamin z grupy B, niezbędnych do prawidłowej pracy układu nerwowego. 

Grzyby leśne zawierają dużo błonnika, który zapewnia uczucie sytości i sprawne trawienie. Wspierają system odpornościowy dzięki zawartości antyutleniaczy. 

Mieszanka została wzbogacona o tymianek, który jest bogaty w witaminy A, C, i K, oraz minerały takie jak potas, wapń, magnez i żelazo.

Trendy Lunch z pęczakiem, bulgurem i zieloną soczewicą 

to niecodzienne połączenie ziaren, które stanowi doskonałe uzupełnienie diety.

Soczewica zielona występująca w mieszance zawiera dużo białka, które może być alternatywą dla białka pochodzenia zwierzęcego. Jest także bardzo bogatym źródłem ważnego dla serca potasu oraz potrzebnego w ciąży - kwasu foliowego.

Kolejny składnik Trendy Lunchu to kasza bulgur, która jest pożywna i z powodzeniem może zastępować ryż, ziemniaki lub makaron. Indeks glikemiczny bulguru wynosi 46, dlatego może być spożywany przez osoby chore na cukrzycę. 

Pęczak również został dodany do mieszanki, ponieważ zawiera cenne dla organizmu wartości odżywcze. 

Jęczmień z którego powstaje kasza  pęczak jest źródłem niacyny, która odpowiada za regulację poziomu cholesterolu we krwi, ponadto zawiera błonnik, który wspomaga procesy trawienne. 

Trendy Lunch z orkiszem, makaronem vermicelli i suszonymi pomidorami 

to kolejny nowy produkt, który łączy w sobie trzy wysokowartościowe składniki łatwo przyswajalne przez organizm.

Orkisz występujący w mieszance zawiera białko, które sprzyja dobremu trawieniu, pomaga osobom mającym problemy z układem pokarmowym i na długo zapewnia uczucie sytości. 

Makaron Vermicelli to kolejny składnik Trendy Lunchu uzyskiwany jest z pszenicy durum zawiera luteinę, która chroni przed działaniem wolnych rodników i wspomaga wzrok.

Smak mieszanki został wzbogacony pomidorami suszonymi na słońcu, które zawierają duże ilości witaminy C, magnezu i potasu.

Pomidory mają właściwości silnie przeciwutleniające przez co zapobiegają tworzeniu się komórek rakowych.