[ X ]

Drogi Użytkowniku,

W związku z tym, że począwszy od dnia 25.05.2018 r. na terenie Polski obowiązują nowe przepisy regulujące kwestie ochrony Państwa danych osobowych, Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), (dalej zwane RODO), Motor-Presse Polska sp. z o.o. z siedzibą we Wrocławiu (53-238) przy ul. Ostrowskiego 7, wpisana do rejestru przedsiębiorców Krajowego Rejestru Sądowego prowadzonego przez Sąd Rejonowy dla Wrocławia – Fabrycznej we Wrocławiu, VI Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego pod nr KRS: 0000151026, NIP: 8990026326, REGON: 930327847 o kapitale zakładowym w wysokości 2.860.000,00 złotych zachęcamy do zapoznania się ze zaktualizowaną treścią "Polityki prywatności" naszych Serwisów. Znajdują się w niej szczegółowe informacje na temat zasad przetwarzania danych osobowych na naszych stronach internetowych.

Kontynuując korzystanie z naszej strony internetowej (również poprzez zamknięcie tego komunikatu) z wykorzystaniem domyślnych ustawień przeglądarki internetowej w zakresie prywatności, wyrażasz zgodę na przetwarzanie danych osobowych przez Motor-Presse Polska Sp. z o. o oraz naszych Zaufanych Partnerów do celów marketingowych, w szczególności na potrzeby wyświetlania reklam dopasowanych do Twoich zainteresowań i preferencji. Pamiętaj, że wyrażenie zgody jest dobrowolne. Możesz też odmówić zgody lub ograniczyć jej zakres zmieniając ustawienia plików cookies w przeglądarce.

Kontynuuj przeglądanie

REKLAMA
REKLAMA

Placuszki z Trendy Lunch quinoa [przepis Zabawa w gotowanie]

Autorka bloga "Zabawa w gotowanie" proponuje przepis na pyszne i zdrowe placuszki z cukinii i Trendy Lunch quinoa. 

Składniki:

  • 1 cukinia
  • 1 saszetka Trendy Lunch z quinoa
  • 2 czubate łyżki mąki z ciecierzycy
  • Garść świeżej bazylii
  • 1 jajko
  • Sól, pieprz do smaku

Jak przygotować:

Cukinię ścieramy na tarce, obsypujemy solą i zostawiamy na 15 minut by puściła wodę. TL z quinoa gotujemy według wskazań na opakowaniu w lekko osolonej wodzie. Cukinię odciskamy dokładnie na sitku, wrzucamy do miski. Dodajemy jajko, posiekaną bazylię, 4 łyżki ugotowanej komosy oraz mąkę. Dokładnie wszystko mieszamy. W razie potrzeby doprawiamy solą i pieprzem. Na patelni rozgrzewamy masło klarowane, smażymy placuszki z obu stron do zarumienienia. Podajemy!

Sos pomidorowo-paprykowy:

  • 2 czerwone papryki
  • 3 pomidory
  • 1/2 cebuli
  • 2 łyżki jogurtu
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki
  • 1/4 ostrej papryki
  • duża szczypta imbiru
  • sól, pieprz do smaku
  • 1 łyżka oleju do smażenia

W małym garnuszku zagotować wodę, sparzyć w niej pomidory, a następnie je obrać i pokroić w kostkę. Papryki dokładnie umyć i pokroić w paski. Cebulę obrać i pokroić w kostkę.
Na patelni rozgrzać olej i zeszklić na niej cebulę. Dodać paprykę i dusić na małym ogniu przez około 5 - 7 minut. Po tym czasie dodać pomidory, czosnek przeciśnięty przez praskę, słodką paprykę, ostrą paprykę, imbir oraz sól i pieprz. Całość dusić pod przykryciem przez około 10 minut. Na sam koniec po wyłączeniu gazu wmieszać do sosu jogurt.