[ X ]

Kontynuując korzystanie z naszej strony internetowej (również poprzez zamknięcie tego komunikatu), wyrażasz zgodę na przetwarzanie Twoich danych osobowych na zasadach wskazanych w "Polityce prywatności"

Kontynuuj przeglądanie

REKLAMA
  • Women's Health

  • fitcamp

  • Masowany jarmuż ze słodką quinoa trio i surową gruszką. [przepis Mai Sobczak]

REKLAMA

Masowany jarmuż ze słodką quinoa trio i surową gruszką. [przepis Mai Sobczak]

Maia Sobczak z bloga qumamkasze.pl na warsztatach podczas Fit&Food Camp gotowała z dziewczynami. Im wyszło tak jak na zdjęciu, a jak wyjdzie Tobie? Oto przepis. 
Maia nie chciała Was ograniczać, więc niektóre zalecenia są lakoniczne - użyjcie wyobraźni i własnego smaku. Smacznego!

melvit jarmuż

Co będzie potrzebne?

  • 5 paczek świeżego jarmużu
  • 2 opakowania quinoa trio 
  • 8 twardych gruszek
  • 2 szklanki delikatnej oliwy z oliwek
  • 3 cytryny
  • 3 łyżki miodu
  • 2 łyżki masła klarowanego
  • przyprawa masala tea 

Do roboty!

Jarmuż umyj, osusz i przełóż do miski lub dwóch/trzech. Gruszki umyj i pokrój na mandolinie na cienkie kawałki lub na ćwiartki razem ze skórką. Oczywiście usuń gniazda nasienne. W kubeczku lub w rondelku wymieszaj miód, wyciśnięty sok z cytryny i oliwę. Można dodać nieco sosu sojowego lub soli. Polek tym sosem jarmuż i masuj go energicznymi ruchami przez około 5-10 minut aż stanie się miękki i przyjemny w dotyku.  

Na patelni rozgrzej masło klarowane, dodaj 1/4 łyżeczki masala tea i podsmaż na nim surowe quinoa trio. Cały czas mieszaj aż będzie chrupiące i złote. 

 Jeszcze ciepłym posyp jarmuż, wymieszam całość z kawałkami gruszki i podawaj.

<