[ X ]

Kontynuując korzystanie z naszej strony internetowej (również poprzez zamknięcie tego komunikatu), wyrażasz zgodę na przetwarzanie Twoich danych osobowych na zasadach wskazanych w "Polityce prywatności"

Kontynuuj przeglądanie

REKLAMA
  • Women's Health

  • fitcamp

  • Chrupiąca brukselka z miętą na winnym Trendy orkiszowym z burakami [przepis Mai Sobczak]

REKLAMA

Chrupiąca brukselka z miętą na winnym Trendy orkiszowym z burakami [przepis Mai Sobczak]

Na Fit&Food Camp Maia Sobczak z qmamkasze.pl pokazuje dziewczynom, jak zrobić chrupiącą brukselkę. Sprawdź, czy Tobie wyjdzie tak jak im.

Melvit brukselki

Czego potrzebujesz?

  • 2 kg brukselki świeżej
  • kilogram śliwek
  • 5-6 ząbków czosnku
  • 5 łyżek masła klarowanego
  • gałązka rozmarynu
  • 5 łyżek sosu sojowego
  • 4 -5 doniczek mięty
  • 2 szklanki białego wina półwytrawnego
  • pieprz marynowany czerwony słoiczek
  • opakowanie buraczanego Trendy Lunch
  • podstawowe przyprawy : pieprz, sól

Do roboty!

Brukselkę oczyść i pokrój na połówki lub ćwiartki. Zagotuj garnek wody i wrzuć brukselkę na kilka chwil. Brukselkę odłów.

Śliwki umyj i wydryluj, pokrój na ćwiartki lub połówki. Czosnek obierzam i poszatkuj na desce posypując delikatnie solą, może być wędzona.

Torebki z Trendy Lunch rozetnij nożyczkami, podpraż na niewielkiej ilości masła klarowanego i gotuj w mieszance wody z winem, aż wchłonie cały płyn.

Na maśle klarowanym podsmaż rozmaryn, wrzuć pokrojoną brukselkę i smaż przez kilka chwil na wysokim ogniu. Potem dołóż pokrojony czosnek, śliwki, smaż jeszcze przez 5-10 minut, zdejmij z ognia. Winny Trendy Lunch wyłóż na talerz, dodaj podsmażoną brukselkę ze śliwką, świeżę miętę,  marynowany pieprz i podaj na ciepło.

Można całość przemieszać na patelni, dodać rozgnieciony pieprz, ulubione zioła i tak zaserwować. 

<