Polityka prywatności - poznaj szczegóły » [ X ]

Womenshealth.PL

PODZIEL SIĘ



OCEŃ
2.8

Dieta gwiazd: co je Katarzyna Burzyńska

Dziennikarka i prezenterka Katarzyna Burzyńska wie, że można jeść wszystko. Dlatego w jej diecie nie brakuje jajek, mięsa, warzyw, owoców i ryb. Jest tylko jeden warunek – jeśli nie chcesz stracić zgrabnej sylwetki, musisz różnicować smaki i przede wszystkim pilnować właściwych proporcji.

WH 2016-03-17
dieta gwiazd fot. shutterstock.com

Poniedziałek

8.00 – Jajka z rukolą i kukurydzą.

10.00 – Koktajl z mleka sojowego, gruszki i banana.

14.00 – Dorsz w mleku kokosowym z chili.

17.00 – Zupa jarzynowa.

19.30 – Pasta z groszku z pieczywem żytnim i tuńczykiem.

Zajadam się jajkami! Dostaję je ze wsi, od moich cioć.

Jeśli także uwielbiasz jajka, zobacz, jakie potrawy możesz z nich przyrządzić i dowiedz się, czym kierować się przy ich wyborze.

dieta gwiazd fot. shutterstock.com

Wtorek

8.00 – Hummus z bagietką.

10.00 – Wędzony pstrąg z puree z dyni, pora i imbiru.

14.00 – Risotto z antrykotem wołowym.

17.00 – Grillowane halloumi z pietruszkowym pesto.

19.00 – Zupa tajska z makaronem ryżowym.

 

W ciągu dnia popijam wodę z cytryną i herbatę.

dieta gwiazd fot. shutterstock.com

Środa

8.00 – Brokuł z czosnkiem, chili i jajkiem sadzonym.

10.00 – Sałatka owocowa.

14.00 – Zupa rybna.

17.00 – Naleśniki gryczane z porem, zapiekane z serem.

19.00 – Fasolka szparagowa z sosem sojowym.

Znudził mi się drób, więc skończyłam tę relację – zodiakalne skorpiony tak mają!

dieta gwiazd fot. shutterstock.com

Czwartek

8.00 – Kanapki z łososiem i koperkiem.

10.00 – Płatki na wodzie z bananem.

14.00 – Krewetki z czosnkiem, chili i pietruszką.

17.00 – Szarpana wołowina marynowana w sosie sojowym.

19.00 – Bakłażan z pastą z orzechów.

Nie mam zamiaru się odchudzać! Chcę zdrowo i regularnie jeść.

dieta gwiazd fot. shutterstock.com

Piątek

8.00 – Dwa jajka na twardo z groszkiem.

10.00 – Pudding chia z mango, bananem, borówkami.

14.00 – Chili con carne.

17.00 – Prażone migdały.

19.00 – Placuszki z cukinii z łososiem.

Kiedy wiem, że będę bardzo zajęta, dzień wcześniej lub rankiem przygotowuję sobie posiłki na wynos.

dieta gwiazd fot. shutterstock.com

Sobota

8.00 – Placuszki z ricotty z dżemem porzeczkowym od mamy.

10.00 – Kawałek melona.

14.00 – Pomidorowa zupa z zieloną soczewicą i cieciorką.

17.00 – Łosoś zapiekany w sosie sojowym.

19.00 – Chipsy jarmużowe.

Lubię się dopieszczać sufletem czekoladowym lub sernikiem.

dieta gwiazd fot. shutterstock.com

Niedziela

8.00 – Jajecznica z 3 jaj z szynką i szczypiorkiem.

10.00 – Kanapka z chleba żytniego z guacamole, szynką wołową i mozzarellą.

14.00 – Rosół. Tradycyjny, z makaronem.

17.00 – Suflet czekoladowy.

19.00 – Tuńczyk z brzoskwinią.

Moją wielką słabością jest bigos i fasolka po bretońsku.

fot. carlo dapino 2014/shutterstock.com fot. carlo dapino 2014/shutterstock.com

Słowo od eksperta

Dr Marek Szołtysik, wykładowca na Uniwersytecie Przyrodniczym we Wrocławiu, dietetyk.

Podstawowym założeniem każdej prawidłowo skonstruowanej diety jest urozmaicenie! Tylko różnorodność składników i potraw daje gwarancję, że wszystkie niezbędne dla organizmu substancje odżywcze, witaminy i minerały zostaną dostarczone.

Drugim ważnym czynnikiem jest wielkość posiłków, proporcje wybranych składników i godziny ich przyjmowania. Zasady, jakie stosuje Pani Katarzyna doskonale wpisują się w abecadło prawidłowego odżywiania.

Aby zachować dobrą figurę, jednorazowa wielkość posiłku nie powinna przekraczać objętość zaciśniętej pięści. Stałe godziny ich zjadania „oduczają” nasz organizm odkładania niepotrzebnego tłuszczu.

WH 11/2015

Komentarze

 
 

Wypełnij to pole:

ZOBACZ RÓWNIEŻ Zamknij